BATMOBILE – BRAND NEW BLISTERS

De ‘batmobiel’ was in mijn kinderjaren de absolute droomwagen waar iedere jongen dolgraag mee door de wereld zou willen scheuren. Superheld Batman en zijn blitse voertuig waren wellicht ook de inspiratiebron voor de groepsnaam die enkele Nederlandse rockers begin jaren ’80 selecteerden. ‘Batmobile’ werd in 1983 opgericht door zanger-gitarist Jeroen Haamers, zijn broer en contrabassist Eric Haamers en drummer Johnny Zuidhof.

Anno 2017 en een vijftiental platen later blijft dit trio nog steeds dynamische en swingende muziek maken zoals gedurende alle voorafgaande jaren. Het actuele bewijsstuk daarvan is de release van hun nieuwe plaat “Brand New Blisters” die deze week op de platenmarkt is verschenen. Hun psychedelische rockabilly-sound is typerend voor de vijftien meestal korte nummers op deze nieuwe cd.

Naar de songteksten moet je eigenlijk niet al te veel luisteren want inhoudelijk sterke teksten zijn niet echt relevant voor dit soort muziek. “Rock & Roll And Alcohol”, “Demolition”, “Motherfuckin’ Hippie”, “Apeface” (zie video), “Fucked Up” en “It’s Rock & Roll” zijn alleszeggende songtitels. Het is echter niet allemaal opgepompte muziek met de beuk erin. Zo is “Never Gonna Stop” eerder bluesrock, “Rest In Peace” een gezapig countrydeuntje en wordt het nummer “Spider Sylvia” als een ballad gepresenteerd, om weliswaar naar het einde toe tot een uptempo rocksong te ontwikkelen.

‘Batmobile’ heeft in de voorbije 35 jaar opgetreden in o.a. Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Engeland. Daarnaast zijn de drie heren ook een paar keer naar Amerika, Brazilië en Japan gevlogen om daar het beste van zichzelf te gaan geven voor een in rockabilly en vetkuiven-rock’n’roll geïnteresseerd publiek. Allicht kunt u deze Nederlandse cultgroep binnenkort ook ergens live gaan bewonderen in uw buurt. Gewoon doen, zouden we willen zeggen.

(valsam)

 

 

4 maart 2017: ScumBash Festival, Rotterdam, NL (album release party)
11 maart 2017: Bolwerk, Sneek, NL
8 april 2017: Altstadt, Eindhoven, NL
6 mei 2017: Mezz, Breda, NL

 

Artiest info
Website  
 

Label: Butler Records
distr.: V2 Benelux

video