RETO BURRELL – SIDE A & B

De opvallende albumtitel “Side A & B” van de nieuwste cd van de in de buurt van het Zwitserse Luzern woonachtige singer-songwriter Reto Burrell doet vermoeden dat het hier over een dubbelalbum zou gaan of twee aparte vinylplaten. Toch kunt u alle veertien liedjes allemaal achter elkaar beluisteren op één net 50 minuten durende cd.

Deze plaat volgt op zijn twee meest recente releases “Sunshine And Snow” uit 2012 en “Lucky Charm” uit 2014, twee platen die hier bij ‘Rootstime’ na hun verschijning op de platenmarkt meteen werden bejubeld als zijnde uitstekende rockalbums. Wie goed naar deze nieuwe nummers op “Side A & B” luistert zal er zonder twijfel de invloeden van enkele bekende Amerikaanse rocksterren zoals Tom Petty of Bruce Springsteen in herkennen.

Op de imaginaire “Side A” blijven we wat langer stilstaan bij het aanhoren van de rocksongs “Chasing The Wild” en “Ticket To Fly” (zie video), de rockballads “How Many Doubts?” en “Red, Red Wine Pt.2” en het lekker voortkabbelende “Swimming In The Stars” dat herinneringen oproept aan Bob Seger’s werk.

“Side B” begint met de ballad “When It Comes To Town Tonight”, een intiem, akoestisch nummer dat door ons zonder enige twijfel als de beste song uit deze cd wordt geklasseerd. Ook bij “Seize The Morning Light” wordt het songtempo vrij laag gehouden en weerklinkt zijn wat hese stem op indrukwekkende, overtuigende wijze. Reto Burrell grijpt ons nog een laatste keer naar de keel met het alweer royaal klinkende “A Reason To Stay Here”, een countryballad zoals er eigenlijk nog veel te weinig gemaakt worden.

Bassist Andy Schnellmann, drummer Chris Filter, toetsenist Thomas Kull en slidegitarist en pedal steel-speler Pascal Biedermann zijn de muzikanten die in de studio aan zijn zijde stonden bij de opname van “Side A & B”. Zoontje Ryan mag ook wat met belletjes komen rinkelen en op kookpannen kloppen, terwijl broers Philipe en Rene Burrell voor backing vocals zorgen bij enkele tracks.

De nog maar net 44 jaar geworden Zwitser lijkt zijn beste jaren als singer-songwriter nog voor de boeg te hebben en van de kwaliteit van deze liedjes op “Side A & B” valt af te leiden dat dit nog vele prachtige songs en melodieën mag inhouden voor de volgende albums en de volgende jaren. Ons advies aan u is dan ook om zelf eens van naderbij kennis te gaan maken met deze ondanks zijn 20-jarige muzikale carrière nog altijd vrij onbekende, maar zeer getalenteerde sympathieke muzikant.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: TOURBO Music

video