RICHARD THOMPSON – ACOUSTIC RARITIES

Zou folkzanger en songschrijver Richard Thompson eigenlijk zelf wel weten hoeveel platen hij in zijn muzikale carrière heeft opgenomen en uitgebracht? We betwijfelen het alleszins ten zeerst, want iedereen zou door al die opeenvolgende releases toch ook wel de tel zijn kwijt geraakt. Dat zijn werk altijd heel interessant, vernieuwend en steengoed is geweest, maakt hem tot één van de grootste nog levende artiesten van de voorbije decennia.

In de voorbije jaren legde hij zich toe op het brengen van zijn klassieke nummers in een akoestische versie. Het album “Acoustic Classics” uit 2014 en “Acoustic Classics II” dat midden 2017 werd uitgebracht krijgt nu ter vervollediging van de trilogie een laatste vervolg via de plaat “Acoustic Rarities”. Op dit schijfje zijn nieuwe opnamen van enkele van de meest obscure songs uit de rijke catalogus van Richard Thompson te horen.

Dat gaat over nummers die hij ooit zelf heeft opgenomen tot tracks uit platen van het duo ‘Richard & Linda Thompson’ met “Never Again” (zie video) uit het album “Hokey Pokey” van 1975 en “End Of The Rainbow” uit het album “I Want To See The Brights Lights Tonight” uit 1974. Van zijn periode bij de folkrockgroep ‘Fairport Convention’ krijgen we “Sloth” en “Poor Will And The Jolly Hangman” te horen, twee nummers uit het album “Full House” van 1970.

Daarnaast krijgen we ook een aantal nooit eerder uitgebrachte nummers met “What If”, “They Tore The Hippodrome Down”, “I Must Have A March”, “Alexander Graham Bell”, “Push And Shove” en “She Played Right Into My Hands”. Er zijn eveneens twee composities van deze meester-songschrijver die eerder enkel in coverversies van andere artiesten verschenen, zoals Blair Dunlop’s versie van “Seven Brothers” en “Rainbow Over The Hill” dat ‘The Albion Band’ ooit opnam.

De fans van de dit jaar 68 jaar geworden Richard Thompson zullen zeker ook nog wel weten dat hij in 2015 deze reeks van akoestische platen even heeft onderbroken voor de release van het schitterende album “Still” dat door ‘Wilco’-frontman Jeff Tweedy werd geproduceerd. Maar deze nieuwe ‘Acoustic Rarities”-versies van enkele minder gekende nummers die hij in zijn lange carrière heeft geschreven, verdienen zonder meer evenveel de aandacht van liefhebbers van zijn vele tijdloze liedjes te krijgen.

(valsam)

CD-RELEASE: 6 OKTOBER 2017

 

Artiest info
Website  
 

Label: Beeswing / Proper Records

video