THE REMEDY CLUB – LOVERS, LEGENDS & LOST CAUSES

Na eventueel opgelopen gehoorschade, al dan niet veroorzaakt door een veel te luid rockconcert, is de tijd misschien wel rijp om een herstelperiode voor je buis van Eustachius in te schakelen. Daarvoor kunt u vanaf nu terecht bij het echtpaar Aileen Mythen en Kj McEvoy uit Wexford, Ierland. Zij vormden eerder samen de formatie ‘B & The Honeyboy’ waarmee ze twee platen hebben uitgebracht, maar nu veranderden ze hun groepsnaam naar ‘The Remedy Club’.

Vergelijkingen in de vakpers met andere man-vrouw-duo’s zoals Johnny Cash en June Carter, ‘My Darling Clementine’ (Michael Weston King en Lou Dalgleish) of Alison Krauss en Robert Plant zijn niet helemaal onterecht als we het over dit Ierse echtpaar hebben, want de elf liedjes op hun debuutplaat “Lovers, Legends & Lost Causes” hadden net zo goed tot de discografie van deze zingende koppels kunnen behoren.

Aileen Mythen zorgt met haar zeer herkenbaar stemgeluid voor de leadzang en de percussie, terwijl Kj McEvoy voor begeleiding op gitaar en knappe harmony vocals zorgt op deze liedjes, waarvan hij er vijf alleen componeerde en de overige zes tracks door het koppel samen van tekst en muziek werden voorzien. De wondermooie openingstrack “I Miss You”, die we in een akoestische liveversie op video meegeven, is al meteen een muzikale magneet naar dit album voor alle liefhebbers van recht naar het hart mikkende liedjes.

De gehanteerde muziekstijl van ‘The Remedy Club’ situeert zich in de wereld van Americana, folk en country met een behoorlijk groot aandeel voor pedal steelgitaar en strijkers. Die vioolklanken worden hier trouwens gespeeld door de Ierse singer-songwriter Eleanor McEvoy, bekend van de virtuoze countryklassieker ”Only A Woman’s Heart” en bovendien ook de zeer muzikale zus van Kj McEvoy.

De eerste single uit dit album is de folkballad “Come On” waarin de harmonieuze samenzang tussen beiden optimaal tot uiting komt. Andere rustige countryliedjes zijn “Bottom Of The Hill” met Kj McEvoy als leadzanger, naast het intieme “Get Away With It” en het zichzelf verklarende “This Is Love”. Daarnaast krijgen we ook een aantal uptempo gebrachte nummers met “Big Ol’ Fancy”, “Last Song” en “Sweet White Lies”.

De meest opvallende songs zijn het van een leuke woordspeling voorziene nummer “When Tom Waits Up” dat op deze legende geïnspireerd is, naast het naar hun muziekidool verwijzende countryliedje “Listening To Hank Williams”. De in België geboren legendarische bluesgitarist Django Reinhardt krijgt trouwens ook een gepast eerbetoon van ‘The Remedy Club’ in het naar hem vernoemde liedje “Django”.

Deze kennismaking met het artistieke werk van dit Ierse echtpaar was wat ons betreft alleszins uiterst aangenaam. We hopen dan ook vurig dat ze niet te lang zullen wachten met het lanceren van een opvolger voor het album “Lovers, Legends & Lost Causes”. Wij beloven dan ook plechtig om u daarvan meteen na de release op de hoogte te houden op deze ‘Rootstime’-pagina’s.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

label: High Flying Disc Records

video