TIM BENNETT – THE VIEW FROM HERE

 


Wie kent de song “Tonight I’ll Be Staying Here With You” van Bob Dylan? Je moet al goed thuis zijn in de muziekwereld en bovendien al wat jaartjes op de teller hebben staan om de afsluitende track van Dylan’s album “Nashville Skyline” uit 1967 te herkennen. Toch werd deze song heel vaak gecoverd in de voorbije 50 jaar, o.a. door ‘My Morning Jacket’, Johnny Cash, Ben E. King, Cher, Jeff Beck en ‘The Black Crowes’.

Het is nu ook het enige gecoverde nummer op het nieuwe album “The View From Here” van de Californische singer-songwriter Tim Bennett en die keuze geeft meteen ook aan waar deze artiest uit Orange County zijn inspiratiebron als componist en performer heeft gehaald. Zijn op country en rock gebaseerde nummers klinken fris, zowel triest als vrolijk en de liedjesteksten zijn uit het dagelijkse leven gegrepen en zullen elke luisteraar wel ergens diep weten te raken.

De nieuwe plaat werd in de eerste twee maanden van dit jaar opgenomen en volgt op het vorig jaar verschenen album “Inevitable Discovery”, zijn debuut als soloartiest. Daarvoor was Tim Bennett actief als leadzanger en songschrijver bij de Americana-formatie ‘Whistler’s Father’ waarvan in 2014 nog de plaat “Highly Irregular” op de markt was verschenen. Op “The View From Here” spelen trouwens nog een aantal leden van ‘Whistler’s Father’ mee in de muzikale begeleiding bij zijn songs. Pianist Hal Ratliff, gitarist Rick White, bassist Ernie Nunez en drummer Roger Gillespie zorgen samen met Tim Bennett voor een mooie orkestratie bij de liedjes op dit album.

Er wordt meteen lekker rockend van start gegaan met de tracks “As Long As You’re Buying” en “Forgive & Forget” om daarna over te schakelen naar een rustigere ballad via het prachtige nummer “There Was Nothing I Could Do” (zie video). Zijn objectief om meer swingende liedjes op dit album te plaatsen leidde tot songs als “Coulda Woulda Shoulda”, “A Dangerous Man” (een stevige sneer naar zijn huidige president Trump), “Ain’t Got Time For This” en “The End Of The Line” waarmee de plaat toepasselijk wordt afgesloten.

Van deze rockregel afwijkende tracks zijn het funky bluesnummer “Hot Town” waarop Tim Bennett ook op mondharmonica speelt, net als op de rustig voortkabbelende ballad “”I’ll Be Expecting You” en de emotionele tearjerker “Awakened By My Breaking Heart” die wij als onze favoriete track uit het zeer aangenaam genietbare album “The View From Here” hebben geselecteerd.

(valsam)

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: TIM BENNETT
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Sandy Beach Records

video