GIRLS IN HAWAII – NOCTURNE

 


Nocturne
IT IS ABOUT BEING ALONE IN THE HEART OF A NIGHT
IT IS ABOUT OCCUPYING PRIVATE WORLDS
SEEMINGLY LOST IN REVERIE
IT IS ABOUT US AND THAT MAGICAL SPACE OF FREEDOM THE NIGHT CAN BE

De oorsprong van de Belgisch-Waalse popgroep ‘Girls In Hawaii’ ligt in Braine-l’Alleud oftewel Eigenbrakel. In 2004 begonnen enkele jonge snaken met deze band, hetgeen al gauw leidde tot een eerste plaat die onder de titel “From Here To There” op de markt kwam en een internationaal succes werd.

Vier jaar later verscheen de langverwachte opvolger “Plan Your Escape” en nog eens vijf jaartjes nadien in 2013 was album nummer drie “Everest” een feit. Tegen de natuur van de indie popgroep in duurde het daarna maar één jaartje wachten om hun vierde plaat met het live album “Hello Strange” te mogen verwelkomen.

Nu ligt hier een exemplaar van hun allernieuwste album “Nocturne” rondjes te draaien in onze cd-speler. Deze net als bij “Everest” door Luuk Cox (aka ‘Shameboy’) geproduceerde plaat verscheen vorige week op de markt en de zeskoppige formatie zal dit album in de volgende maanden via meerdere live optredens gaan promoten.

Als eerste single werd het nummer “This Light” (zie video) gelanceerd, een rustige song waarin na een lange instrumentale piano-intro pas echt een verhaal wordt verteld door de leadzanger Antoine Wielemans. Het nummer staat eveneens als eerste track op deze tien songs tellende nieuwe plaat van ‘Girls In Hawaii’.

In vergelijking met hun vorige albums lijken ze voor deze nieuweling meer te mikken op melodieuze popmuziek afkomstig van allerlei elektronica in plaats van de gebruikelijke gitaren. Het resultaat daarvan is een bonte verzameling aan sfeervolle songs die van weldoordachte teksten werden voorzien met hun actuele kijk op de wereld van vandaag.

Liedjes als “Guinea Pig”, “Cyclo” en “Indifference” zullen bij de luisteraars zeker vergelijkingen doen oproepen met de sound van bands als ‘Grandaddy’ en ‘Mogwai’ of met de feeërieke postrock van ‘Explosions In The Sky’. Voor de nummers “Overrated” en “Walk” wordt het tempo opgedreven en treedt de elektronische instrumentatie van synthesizers nog nadrukkelijker op de voorgrond.

“Willow Grove” is een heel sfeervol nummer dat volgens ons zeker over de nodige kansen beschikt om vroeg of laat als single in de hitlijsten te belanden. Met het nogal monotoon klinkende “Up On The Hill” wordt deze vierde langspeler van ‘Girls In Hawaii’ waardig afgesloten. In Franstalig Brussel en Wallonië is deze band al sinds vele jaren zeer populair, maar Vlaanderen moet de groep nog echt ontdekken. Misschien is dit splinternieuwe album “Nocturne” daarvoor wel het geschikte vehikel.

(valsam)

 

20 oktober 2017: Mars, Mons , BE
2 december 2017: Splendid, Lille, FR
4 & 5 december 2017: AB, Brussel
2 februari 2018: Caserne Fonck, Liège, BE
7 februari 2018: Ferme Du Biereau, Louvain La Neuve, BE
8 februari 2018: Depot, Leuven, BE
9 februari 2018: Rockhal, Esch sur Alzette, LUX
10 februari 2018: Eden, Charleroi, BE
15 februari 2018: Vooruit, Gent, BE
17 februari 2018: Trix, Antwerpen, BE
2 maart 2018: Tivoli, Utrecht, NLArtiest info
Website  
 

Label: 62TV Records / [PIAS]

video