BENYARO – ONE STEP AHEAD OF YOUR PAST

Sinds onze eerste kennismaking met de Amerikaanse indie folk- en rootsformatie ‘Benyaro’ uit New York City en Jackson Hole, Wyoming via hun in 2008 uitgebrachte titelloze debuutplaat en diens opvolger “Good Day Better” van eind 2010, is er heel wat gebeurd in het leven van de centrale figuur en singer-songwriter Ben Musser.

Dat is zowel het geval op muzikaal vlak waar hij voor zijn muzikaal project een permanente plaats wist te veroveren, als op persoonlijk vlak waar hij in het huwelijksbootje stapte en recent de trotse vader werd van een eerste kindje. Al die persoonlijke en emotionele ervaringen heeft Ben Musser van zich afgeschreven in de dertien tracks van de nieuwste ‘Benyaro’-cd, een uitstekend derde volwaardige album dat de veelzeggende titel “One Step Ahead Of Your Past” kreeg.

Deze plaat werd opgenomen in Asheville, North Carolina onder de supervisie van producer Danny Kadar die eerder ook al tekende voor werk van o.a. ‘The Avett Brothers’, ‘Band Of Horses’ en ‘My Morning Jacket’. In de opnamestudio werd multi-instrumentalist Ben Musser bijgestaan door contrabassist Leif Routman en Brian Geltner op drums en percussie, terwijl Jacob Rodriguez de tenor- en baritonsaxofoon subliem bespeelt op de tracks “Pimp Wife”, “New Moon” en “Hey, Camille”. Diezelfde Camille Obering is zijn lieftallig vrouwtje, die samen met zijn zus Meg en Mazie Chamberlin bovendien de backing vocals verzorgt bij de nummers “That’s The Way Things Seem To Go”, “Time’s Not On Your Side” en “Home Cookin’”.

Ben Musser beschikt over een zeer herkenbaar stemgeluid dat we het meest kunnen appreciëren in de vaak akoestisch gebrachte ballads zoals het soulvolle “Pimp Wife” of de meer naar het einde toe op deze cd geplaatste nummers “I Do” (onze favoriete track), “Penchant For The Blue” en “Home”. Maar ook bij de uptempoliedjes slaagt hij er in om onze voetjes op het ritme van de songs mee te laten wiegen. “One Step Ahead Of Your Past” is alweer een puike prestatie van deze muzikale doe-het-zelver die zich achter het pseudoniem ‘Benyaro’ schuil houdt.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

video