TERRA LIGHTFOOT – NEW MISTAKES


Terra Lightfoot is een Canadese muzikante, gitariste en singer-songwriter uit Hamilton, Ontario die van 2010 tot 2014 als zangeres en gitariste een prominent lid was van de alt.country- en folkformatie ‘Dinner Belles’ waarmee ze in 2014 één plaat “The River And The Willow” heeft uitgebracht. In 2011 verkoos ze om naast haar groepswerk eveneens een solocarrière in de muziekwereld uit te bouwen. Dat leidde toen tot haar titelloze debuutplaat “Terra Lightfoot” die voornamelijk folkliedjes bevatte. In 2015 verscheen een tweede soloalbum onder de titel “Every Time My Mind Runs Wild” met daarop meer powerpopnummers. Met de release van het twaalf songs tellende album “New Mistakes” in oktober 2017 is haar derde soloplaat een feit.

Haar ‘recht-voor-de-raap’ zangwerk en de soms stevige gitaarriffs die ze bij haar nummers brengt, zijn intussen haar typerende handelsmerk geworden. Ook op deze nieuwste plaat zijn deze ingrediënten opnieuw ruimschoots aanwezig. In vergelijking met haar twee vorige albums horen we op “New Mistakes” zelfs wat meer bluesy en rootsy rocknummers, te beginnen met openingstrack en eerste single “Paradise” (zie video).

Ook het daarop volgende “Pinball King” rockt en swingt stevig en het is pas bij de nummers “Ruthless” en “You Get High” dat het tempo behoorlijk naar beneden gaat en haar krachtige vocale capaciteiten en kwaliteiten beter tot uiting kunnen komen. Haar drie begeleidende muzikanten die voor een mooi en vol geluid bij al deze songs zorgen zijn bassist Maury LaFoy, drummer Joel Haynes en Jeff Heisholt op keyboards.

Al snel wordt de van de rust genietende luisteraar terug stevig tot de orde geroepen met de als een hardrocksong openende track “Stars Over Dakota” en ook de wat later volgende songs “Hold You” met de huidige ‘E-Street Band’-saxofonist Jake Clemons en “Slick Back Kid” met Oliver Wood, de zanger en gitaar spelende helft van de Amerikaanse folkgroep ‘The Wood Brothers’, gaan er behoorlijk hard rockend tegenaan.

De eerlijkheid gebiedt ons om hier te vertellen dat wij persoonlijk meer van de rustigere songs van Terra Lightfoot houden. Knap gezongen nummers als “Norma Gale”, “Drifter”, emo-song “Three In The Morning” en het aanstekelijke teenybopper-nummer “Two Hearts” kunnen ons van meet af aan bekoren en slagen er probleemloos in om onze aandacht van begin tot einde vast te houden.

Al bij al is “New Mistakes” dus een best te pruimen nieuwe plaat van Terra Lightfoot, die trouwens helemaal geen familie is van de bekende Canadese folkzanger Gordon Lightfoot. Dit derde soloalbum mag worden beschouwd als een finale bevestiging van haar onmiskenbaar talent als zangeres en songschrijfster. Voor ons mag ze rustig verder gaan met het maken van nog meer ‘new mistakes’.

(valsam)

CD-RELEASE: 13 OKTOBER 2017

 


Artiest info
Website  
 

Label: Sonic Union

video