ECHOTAPE– THIS COULD BE ANYTHING (EP)

“This Could Be Anything” is de titel van een vier songs tellend ep-tje van de Engelse indie pop- en rockgroep ‘Echotape’ uit Wallop, Hampshire. De vier bandleden van deze in 2010 opgerichte ‘do-it-yourself’-formatie zijn zanger Marc Burford, gitarist Dan Bowman, bassist Joe Stickland en drummer Mike Burford.

In 2013 bracht ‘Echotape’ hun door ‘Killing Joke’-bassist Martin Glover geproduceerde debuutalbum “Collective” op de markt, een plaat waaruit nadien heel wat nummers op single zijn verschenen. Hun muziek bestaat dan ook uit radiovriendelijke en catchy liedjes die eigenlijk allemaal resoluut op de hitparade proberen te mikken. Vorig jaar verscheen dan een tweede album “Wicked Way” met elf nieuwe en alweer even hitgevoelige popsongs.

Op deze ep “This Could Be Anything” staan vier nieuwe nummers die wellicht ook een plaatsje zullen krijgen op hun volgende full-cd waarvan de release voor 2018 is voorzien. De eerste song is “Forget It” dat ook als single zal worden uitgebracht en waarvan u de video hierbij kunt aanschouwen en beluisteren. Ook “Out Of Love” dat als tweede track op dit schijfje te horen is, heeft hitpotentieel en doet ons af en toe denken aan het werk van een band als ‘Fleedwood Mac’ of ‘Mumford And Sons’.

Die vlot meezingbare en energiek gebrachte liedjes lijken wel hun handelsmerk te zijn, want ook “Don’t Want Anyone” en de ep-afsluitende song “4AM” zullen zich als oorwurmen in uw hoofd nestelen na de eerste beluistering. Al bij al klinkt dit veelbelovend voor dat nieuwe album dat we binnen enkele maanden hopelijk ook voor het schrijven van een recensie op onze redactie mogen verwelkomen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Gentlemen Recordings
Distr.: Bertus / V2

video