BASEMENTS SAINTS – BOHEMIAN BOOGIE

 

 “ A southern kind of bluesy folk and fuzzy riff rock, hard to define really… “

Basement Saints is de Zwitserse rock band rond Anton Delen, een geïmmigreerde Zuid Afrikaanse gitarist, die in 2012 door Delen en Tobias Arn opgericht is. Aanvankelijk traden ze op als een duo, met Anton die drumde en zong en Tobias op gitaar. Ivan Rende, een Italiaan werd (voor een korte periode) de eerste drummer van de band. In 2014 werd Samuel Jaussi drummer en namen ze de EP “Free Souls” op. Jaussi en Arn zijn vrienden en kenden elkaar eerder van de band Lash Raw.   

In oktober 2015 tekenden ze een contract bij Black Pike Favorites die hen hielp bij het uitbrengen van hun eerste album ‘Get Ready’ [2016]. Het tweede studio album heet ‘Bohemian Boogie’. Het is een album met opnieuw negen origine nummers, die ze “live” in de met Sandro Lamparter in de Wanted Man Studio’s in Awitserland opnamen.

Dat rock nog bestaat bewijst Basement Saints op ‘Bohemian Boogie’ eenendertig minuten lang. Hun nummers zijn een Southern getinte folk blues, op een laag van fuzzy riff rock. Hoe dat dan klinkt hoor je in de gitaren van Anton Delen en Tobias Arn en het ritme van drummer Samuel Jaussi “ten volle uit” op o.a. de opener ”Skatopia (what I call home…)”, ”Show On the Road” en ”That Kind Of Lover”. Wil je het wat rustiger aan doen dan is er ook nog “Free Time” en ”Buffalo Bay” of ”Rooftop Riddles”. De titel track ”Bohemian Boogie” is track #9 en dus ook de afsluiter. Deze meezinger, met een knipoog naar de rock bands uit de seventies, grijpt je naar het hart met de woorden “I still love old school R’n’R? It’s the right kinda music for them free souls…”.

Basement Saints is Zwitserse Emmentaler waar, in de gaten, de ‘Bohemian Boogie’ eindeloos blijft nagalmen. Dat kleine hooirestjes die in de Zwitserse alpenmelk zitten, tijdens het rijpingsproces ervoor zorgen dat er kleine openingen in de kaas komen, dat weet men ondertussen. En, dat men in het Zwitserse Solothurn ook kan rocken, bewijst dit trio, ook al moet je niet per definitie hiervoor lang haar hebben. Hou je van R’n’R met ballen, van jongens die van skateboards en motoren houden en die ook de vrouwen durven na te fluiten, dan zijn deze rockers van Basement Saints de smaakmakers!

Eric Schuurmans

 

 

Album track list:
01.”Skatopia” – 02.”Dhyness Highness” – 03.”Free Time” – 04.”Show On the Road” – 05.”Buffalo Bay” – 06.”Faith” – 07.”Rooftop Riddles” – 08.”That Kind Of Lover” – 09.”Bohemian Boogie” – Music/Lyrics by Basement Saints ℗ 2017 – Produced by: Basement Saints & Sandro Lamperter

Album Line-up:
Anton Delen: bass, guitar, vocals
Tobias Arn: guitar
Samuel Jaussi: drums

Discography BASEMENT SAINTS:
Bohemian Boogie  [2017] | Get Reday [2016] | Free Souls, EP,5# [2014]

Artiest info
Website  
 

itunes

Label: Wanted Man Recordings

video