SPOTLIGHTS – SEISMIC

‘Spotlights’ is een uit drie leden bestaande rockgroep uit Brooklyn, New York die sinds eind 2015 al enkele albums op de markt heeft gebracht. Hun debuut maakten ze met de plaat “Demonstration” en vorig jaar verscheen eerst de opvolger “Tidals” en daarna een ep die de titel “Spiders” kreeg.

Zangeres, gitariste en bassiste Sarah Quintero, haar gitaar en synthesizer spelende echtgenoot Mario Quintero en drummer Chris Enriquez hebben nu een nieuw volwaardig album opgenomen dat begin oktober zal uitgebracht worden onder de titel “Seismic” en dat elf tracks zal tellen.

Als producer van deze nieuwe cd zal Aaron Harris, frontman van de midden 2010 ter ziele gegane post-metalband ‘ISIS’, de honneurs in de studio in Los Angeles hebben waargenomen. Dat het er ook nu weer erg luid aan toe gaat op “Seismic” hoeft niet echt te verbazen, want post rock en metal zijn nu eenmaal hun favoriete muziekgenres.

Het op bijgaande video live te ervaren nummer “Learn To Breathe” kunt u als representatief voor het gehele album beschouwen. Aan de hand daarvan kunt u ook meteen oordelen of u de andere tien tracks van “Seismic” ook nog wilt beluisteren of dat u misschien liever naar een wat rustiger genre wilt overschakelen.

Het echtpaar Quintero zet zich in hun teksten af tegen de huidige maatschappij, waarin haast alles naar de knoppen wordt geholpen door onverantwoordelijke politici en mensen die eerder geneigd zijn om de wereld om zeep te helpen dan om iets te gaan doen aan het milieu en de klimaatverandering.

Op deze plaat wordt dat vertaald in songs als “The Size Of The Planet”, “Ghost Of A Glowing Forest”, “Under The Earth” en slotnummer “The Hope Of A Storm”. Maar of post rock and heavy metal het geschikte forum zijn om de wereld een geweten te schoppen durven we toch een beetje te betwijfelen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Ipecac Recordings
distr: [PIAS]

video