LEON EVERETTE – IF I KEEP ON GOING CRAZY / HURRICANE / DOIN’ WHAT I FEEL

Als u een trouwe lezer bent van onze recensies op deze ‘Rootstime’-pagina’s, dan zult u zeker al wel hebben vastgesteld dat ondergetekende een special boon heeft voor de pure countrymuziek. Het was dan ook met plezier in het hart dat ik mocht lezen dat retro-platenlabel ‘Cherry Red Records’ een geremasterde en gedigitaliseerde dubbel-cd van de Amerikaanse countryzanger Leon Everette heeft uitgebracht met in totaal 34 liedjes.

Daarop werden drie van zijn bekendste albums over twee schijfjes opgenomen en werd de tweede cd bovendien ook nog voorzien van niet minder dan vijf bonustracks, zijnde songs die we tot op heden nog niet in de versie van deze zanger hadden gehoord. Ze werden geplukt van zijn in 1983 uitgebrachte minialbum “Leon Everette” en werden nu voor het eerst op een cd gebrand.

De albums die voor deze heruitgave in aanmerking zijn gekomen zijn “If I Keep On Going Crazy” van begin 1981, “Hurricane” dat ook uit 1981 stamt en “Doin’ What I Feel” dat in 1983 als zijn allerlaatste en achtste studioplaat werd uitgebracht. In de periode tussen 1976 en 2010 verschenen er niet minder dan 30 singles van Leon Everette (Baughman zoals zijn volledige naam was) op de platenmarkt, weliswaar met wisselend succes en dat was misschien toch wel een beetje onterecht.

U kent deze momenteel 69-jarige countryartiest, afkomstig uit South-Carolina maar enkele decennia wonend in Nashville, Tennessee, misschien ook niet zo goed. Platenmaatschappij ‘RCA Records’ wou van hem een nieuwe versie van Elvis Presley maken, heel snel na diens dood. Maar hij verkoos koppig om voornamelijk in het countrygenre actief te blijven en niet tegemoet te komen aan die wensen van deze platenbonzen.

Acht keer slaagde hij er in om met één van zijn songs een plaatsje in de Amerikaanse Country Top 10 te veroveren. Deze eer viel te beurt aan de songs "Over", "Giving Up Easy", "Hurricane", "Midnight Rodeo", "Just Give Me What You Think Is Fair" (zie live versie op bijgaande video), "Soul Searchin'", "My Lady Loves Me (Just as I Am)" and "I Could'a Had You".

Nadat hij in 1988 een officieel einde aan zijn muzikale carrière had gebreid, begon Leon Everette samen met zijn echtgenote en zijn drie kinderen een winkel in geïmporteerde stalen vlechtwerken in het stadje Ward in zijn ‘homestate’ South Carolina. Maar met deze heruitgave van zijn oude albums hopen we dat hij toch opnieuw een beetje in de spotlights van de hedendaagse countrymuziek mag komen, want hij heeft echt wel enkele schitterende liedjes geschreven en gezongen in zijn carrière.

(valsam)TRACK LIST

DISC ONE: IF I KEEP ON GOING CRAZY / HURRICANE
IF I KEEP ON GOING CRAZY
1. IF I KEEP ON GOING CRAZY
2. OVER
3. I LOVE THAT WOMAN (LIKE THE DEVIL LOVES SIN)
4. IT’S NOT SUPPOSED TO BE THAT WAY
5. THIS MOMENT OF LOVE
6. GIVING UP EASY
7. I DON’T WANT TO LOSE
8. CHAMPAGNE DREAMS
9. SHADOWS OF MY MIND
10. DON’T FEEL LIKE THE LONE RANGER
HURRICANE
11. HURRICANE
12. MAKE ME STOP LOVING HER
13. BETTY RUTH
14. DON’T BE ANGRY
15. THE FEELIN’S RIGHT
16. MIDNIGHT RODEO
17. LET ME APOLOGIZE
18. THINK IT OVER
19. RUNNING ON LOVE
20. IF YOU’RE SERIOUS ABOUT CHEATING

DISC TWO: DOIN’ WHAT I FEEL / BONUS TRACKS
DOIN’ WHAT I FEEL
1. THE LADY, SHE’S RIGHT
2. I WANNA KNOW YOUR NAME
3. ANITA, YOU’RE DREAMING
4. IN A LETTER OF GOOD-BYE
5. NO MAN’S LAND
6. THIS MAN AND WOMAN THING
7. I COULD’A HAD YOU
8. SHOT IN THE DARK
9. I WANT TO BE IN PICTURES
BONUS TRACKS
10. SOUL SEARCHIN’
11. THE ROCK I’M LEANING ON
12. MY LADY LOVES ME (JUST AS I AM)
13. JUST GIVE ME WHAT YOU THINK IS FAIR
14. SOMEBODY KILLED DEWEY JONES’ DAUGHTER

Artiest info
Website  
 

Label: Morello Records / Cherry red Records

video