DICK LEMASTERS – INCOMPATIBLE THINGS

Dat goede Americana en Texas countrymuziek hoog aangeschreven staan bij ondergetekende zal intussen al wel algemeen bekend zijn. Met singer-songwriter Dick LeMasters hebben we weer zo’n vertolker van mijn lievelingsmuziek gevonden en de tien liedjes op zijn nieuwe plaat “Incompatible Things” zijn het geschikte vehikel om mij simpelweg gelukkig te maken.

Met een minieme bezetting, bestaande uit Dick LeMasters zelf op gitaar en zang, Douglas Greer als backing vocalist en Mickey Rouse op contrabas, werden deze nieuwe zelf gecomponeerde songs in een opnamestudio in zijn thuishaven Beaumont, Texas vereeuwigd voor dit akoestische album.

Andere artiesten die Dick LeMasters bij zijn werk hebben beïnvloed zijn o.a. Joe Ely, Steve Earle en Fred Eaglesmith, maar er kunnen ook elementen van Jason Isbell en zijn vroegere formatie ‘Drive-By Truckers’ in de songs van deze muzikant teruggevonden worden. “Incompatible Things” is zijn derde soloplaat na “One Bird, Two Stones” uit 2014 en “Gasoline & Fire” uit 2015.

De manier waarop deze liedjes werden opgenomen maakt ze uitermate geschikt voor akoestische optredens en eventuele intieme huisconcerten. De albumtiteltrack “Incompatible Things” doet dienst als opener van deze cd en wordt gevolgd door het opgewekte nummer “To The Wind” en het ingetogen gebrachte “Laguna Madre”. Met de song “Make A Grown Man Sigh” kunt u zelf kennismaken via bijgaande video waarop Dick LeMasters dat nummer live brengt.

Onze favoriete song uit “Incompatible Things” is “She Lights Up”, een nummer dat later wel eens tot een Americana-klassieker zou kunnen uitgroeien. Bijzonder sfeervolle liedjes zijn ook “A Few Words Now & Then” en “Heathen In Your Midst”, de waardig afsluitende song van dit album.

Dick LeMasters en Douglas Greer zullen net als in 2015 en 2016 ook dit jaar nog een Europese tournee voltooien. De data wanneer ze in november in Nederland passeren kunt u hieronder terugvinden. Misschien kunt u zich wel vrijmaken om beide heren eens aan het werk te horen en te zien, iets wat we u dan ook graag zouden willen aanbevelen.

(valsam)

 

 

31 oktober 2017: Radio Schiedam (“Nootjes Van Gootjes”), Schiedam, NL
1 november 2017: Hans De Boer Birthday Event, Emmen, NL
2 november 2017: Amsterdam FM Live Radio Show, Amsterdam, NL
3 november 2017: Bergsingelkerk, Rotterdam, NL
4 november 2017: Brouwcafé De Hofnar, Den Haag, NL
5 november 2017: Sijf, Rotterdam, NL
6 november 2017: Video Shoots with Mokum Sessions, Amsterdam, NL
9 november 2017: Backstage, Hoorn, NL
10 november 2017: Brasserie De Rotterdammer, Botlek Rotterdam, NL
11 november 2017: House Concert, Vlaardingen, NL

 

 Artiest info
Website  
 

CD Baby

video