BOB BRADSHAW – AMERICAN ECHOES

Op de foto die het ingesloten tekstboekje van de cd “American Echoes” van Bob Bradshaw siert, lijkt deze folkrockzanger en songschrijver gewoon een ‘boy next door’ of ‘jongen van hiernaast’ te zijn. Met bluejeans en een zwart T-shirt zit hij op een krukje en tokkelt hij wat op een akoestische gitaar. Misschien is deze in het Ierse Cork geboren muzikant ook een gewone, eenvoudige kerel die intussen al een mid-vijftiger is, graag liedjes schrijft en zingt en verder met rust gelaten wil worden.

Vier jaar geleden hoorden wij bij ‘Rootstime’ voor het eerst van deze Bob Bradshaw via zijn toen uitgebrachte soloplaat “Home”, een album dat hij in de Amerikaanse stad Boston opnam waar hij zich sinds 2003 heeft gevestigd. Voorafgaand had hij in 2008 echter nog een akoestisch album “Bag Of Knives” samen met Chad Manning opgenomen en in 2015 volgde ook nog zijn meest recente soloplaat “Whatever You Wanted”.

Over “Whatever You Wanted “schreven we in 2015 dat de muziek van Bob Bradshaw voornamelijk Americana-liedjes waren die referentiepunten hebben naar de country soul, western swing, rootsrock en folkballads. Zijn eind oktober verschijnende nieuwste album “American Shoes” kan met eenzelfde definitie door het leven gaan. Twaalf nieuwe eigen composities nemen de luisteraars mee in de verhalen die Bob Bradshaw als een echte troubadour in deze liedjes wil vertellen. Zijn verleden als journalist in Ierland zou hiervoor wel eens de directe aanleiding geweest kunnen zijn.

Tijdens de beluistering van deze overigens voortreffelijke nieuwe plaat moeten we toch een aantal keren denken aan vergelijkbare artiesten als Randy Newman, John Hiatt, John Prine of Townes Van Zandt, stuk voor stuk muzikanten die ook altijd op rustige ‘laid back’-wijze hun verhaal via een song vertellen. Openingstrack “Exotic Dancers Wanted” grijpt meteen nadrukkelijk naar uw aandacht en die blijft Bob Bradshaw behouden doorheen de resterende elf liedjes op “American Echoes”. Het op bijgaande video te beluisteren liedje “Meet Me” zal u duidelijk maken wat we hiermee bedoelen.

“The Assumptions We Make”, de in duetvorm met zangeres Annie Lynch gebrachte songs “Workin’ On My Protest Song” en “A Bird Never Flew On Just One Wing” en de minimalistisch georkestreerde ballads “Stella”, “Material For The Blues”, “O Brother” en “Old Soldiers” zijn onze favoriete tracks. Maar u mag van ons gerust alle twaalf nummers uit “American Echoes” van Bob Bradshaw nog eens opnieuw via de boxen laten weerklinken, hoor.


(valsam)

CD-RELEASE: 20 OKTOBER 2017

 

Artiest info
Website  
 

Label: Fluke Records

video