AMELIA WHITE – RHYTHM OF THE RAIN

Bijna twee jaar geleden mocht ik op deze pagina’s een recensie schrijven over het achtste album van de vanuit Nashville werkende Amerikaanse zangeres en songschrijfster Amelia White. “Home Sweet Hotel” was toen haar achtste plaat in haar 16-jarige muzikale loopbaan en dat wijst toch wel op een hoge graad van creativiteit en activiteit.

Met die timing van gemiddeld één plaat om de twee jaar in het achterhoofd, is het dan ook niet echt verwonderlijk dat we nu al een negende cd van Amelia White kregen toegestuurd. Het eind oktober pas verschijnende album “Rhythm Of The Rain” bevat negen nieuwe zelf gecomponeerde liedjes die samen goed zijn voor een dik half uur alweer uitstekende folk en alt.country muziek waarvan de opname in Nashville, Tennessee door producer Dave Coleman opnieuw in goede banen werd geleid.

Catchy liedjes schrijven en zingen is duidelijk de favoriete bezigheid van Amelia White, want ook op deze nieuwe plaat vinden we een aantal heel sterke songs terug, met o.a. de bluesy albumtiteltrack “Rhythm Of The Rain”, het van een aanstekelijk ritme voorziene “Said It Like A King” en het samen met het Londense indie folkduo Zoe Nicol en Rosie Jones aka ‘Worry Dolls’ gecomponeerde slotnummer “Let The Wind Blow”.

Daarnaast vermelden we graag ook de swingende countryrocksong “Sinking Sun” en het leuke “Supernova”, twee liedjes waarbij de geweldige zangeres Ingrid Graudins voor extra vocale support zorgt. De al even geweldige zangeres Julie Christensen, die vaak optrad met o.a. Leonard Cohen en k.d.lang, zingt eveneens met Amelia White mee bij het nummer “Sugar Baby”.

Ook bij deze nieuwe plaat van Amelia White kunnen we de vergelijking met Marianne Faithfull (omwille van de stem) en Lucinda Williams (omwille van de stijl) nooit helemaal wegdenken. Maar iemand die intussen al 18 jaar eigen werk brengt verdient het eigenlijk om niet meer vergeleken te worden met anderen, maar eerder bevestigd te worden omwille van haar eigen uitstekende prestatie.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: White-Wolf Records

video