EGIL OLSEN – YOU AND ME AGAINST THE WORLD

De eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat ik tot op heden nog nooit van Egil Olsen had gehoord. Deze 37-jarige muzikant uit Ørsta, nabij Oslo, Noorwegen bracht nochtans al een eerste plaat uit in 2007 onder de titel “I Am A Singer/Songwriter” en dat is een gepaste titel voor de introductie van deze multi-instrumentalist, die daarnaast ook zijn eigen video’s opneemt en het creatieve ontwerp van zijn platenhoezen zelf bedenkt.

Na zijn debuutalbum volgden nog vier andere cd’s die in Noorwegen op veel bijval konden rekenen, maar bij ons eveneens onder de radar zijn gebleven: “Nothing Like The Love I Have For You” uit 2009, “Keep Movin’ – Keep Dreamin’” en het live album “Egil Olsen Show” uit 2011 en het wat meer donkere album “Ooo What Happened” uit 2015. Daarnaast was “Nothing Like The Love We Have For You” een verzamelplaat uit 2010 waarop diverse andere Noorse artiesten de bekendste nummers van deze Egil Olsen coverden.

Nu verscheen er een nieuw album van deze Noorse ‘eels’ zoals Egil Olsen in de vakpers wel eens wordt genoemd. Deze vergelijking is zeker niet onterecht, want meerdere tracks op “You And Me Against The World” vertonen een vaak meer dan treffende gelijkenis met het betere werk van de Californische rocker ‘eels’ oftewel Mark Oliver Everett.

We denken dan voornamelijk aan nummers als “Better Man”, albumtiteltrack “You And Me Against The World”, single “You And I Forever” (zie video), naast het catchy rockende “You Save The Day” en “Pretty Brutal World”. Verder zijn er ook nog de misschien wel meest ‘eels’-achtige songs “Lucky Guy” en “Live Today Like It’s The Last” met een boodschap die wij ook wel weten te appreciëren.

De tien liedjes op dit vijfde album van Egil Olsen werden in Noorwegen en Los Angeles geschreven en opgenomen. Het zijn stuk voor stuk catchy, melodieuze en korte nummers die samen amper goed zijn voor 29 minuten muziek op deze full cd. Maar beter kort en goed, dan lang en slecht. Zoals hierboven al vermeld is Egil Olsen voor ons een veel te late ontdekking, maar we beloven hier dan wel plechtig dat we deze artiest en zijn toekomstig werk plichtsbewust voor u zullen blijven opvolgen.

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: I Know What You Did Last Records
distr.: [PIAS]

video