DUST OF DAYS – ANALOG MIND BENDER

‘Dust Of Days’ is een Amerikaanse rockgroep uit New Jersey die in 2009 werd opgericht rond zanger en songschrijver Frank Lettieri Jr. Pas drie jaar later verscheen hun debuutplaat “Thorns & Grace” en in april 2013 bracht de band ook nog een vier tracks tellend ep-tje op de markt onder de titel “Ethers & Embers”.

De huidige bezetting van ‘Dust Of Days’ bestaat naast Frank Lettieri Jr (zang en drums) ook nog uit zijn broer Mark Lettieri (gitaar), Jim McGee (leadgitaar en piano), Michael Virok (gitaar) en Scott Silvester (basgitaar). Dat zijn de vijf muzikanten die meespelen op “Analog Mind Bender”, het tweede studioalbum van deze rockformatie. De Lettieri-broers namen de rol van producer voor hun rekening bij de opname van deze twaalf tracks tellende plaat in Cannon Falls, Minnesota in dezelfde studio waar 23 jaar geleden het legendarische album “In Utero” van ‘Nirvana’ werd opgenomen.

Het was naar aanleiding van het overlijden van zijn grootvader George Louis Petrillo in 2015 dat Frank Lettieri Jr. besloot om nieuwe nummers te beginnen schrijven voor dit album. Dat gebeuren kreeg dan ook een prominente plaats in enkele songteksten op de aan hem opgedragen plaat “Analog Mind Bender”, naast thema’s als lijden, liefde, huiselijk geweld, onrechtvaardigheid, het hiernamaals en de dood.

Ondanks het trieste thema dat als initiële inspiratiebron voor deze cd dienst deed, krijgen we van ‘Dust Of Days’ toch de vertrouwde rocksound te horen in de albumtiteltrack “Analog Mind Bender” die een beetje lijkt op werk van ‘Kings Of Leon’. In andere nummers komen andere formaties opduiken als het op vergelijkingen aankomt, met o.a. ‘Pearl Jam’ in de meer rockende songs als “Auroro”, “Heavy”, “Little Angels” en “Gamma Ray” (er zit ook wel wat van ‘Nirvana’ in deze songs). Anderzijds denken we meer aan ‘Counting Crows’ in de rustigere rockballads als “Mustang”, “My Dear”, “Porcelain” en de akoestische pianoballad “The Shore”.

Dit nieuwe album van ‘Dust Of Days’ is vooral bestemd voor de fans van stevige rockmuziek en deze nummers zullen vooral goed gedijen in grote stadions waar er voldoende ruimte is om te headbangen en een energetische ‘mosh pit’ op te zetten.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Aqualung Records