CASSIE KEENUM & RICK RANDLETT – HAUNTINGS

 

 “ Your support allows us to do what we love and helps KEEP the BLUES ALIVE… “

Artiesten die gaan samenwer zijn dingen waar een muziekliefhebber altijd naar uitkijkt. Cassie Keenum en Rick Randlett kennen elkaar vanop podia en ze zaten onlangs samen in een studio in Florida, waar ze hun gemeenschappelijke liefde deelden en het album ‘Hauntings‘ opnamen. Cassie en Rick wonnen in 2016 de North Central Florida Blues Society’s Blues Challenge en eindigen in 2017 in Memphis, TN, tijdens de International Blues Challenge als semi-finalisten in de categorie solo/duo’s.

Cassie is de dochter van een Baptisten predikant die haar onafhankelijk en een uitklep zoekt in blues muziek en Rick ontdekte de blues in de jaren ’70, onder impuls van Engele blues artiesten als Eric Clapton en Fleetwood Mack. Rick treedt solo op en samen met andere artiesten. Hij debuteerde in de studio in 1999 en nam solo al twee akoestische albums op (‘Nothing To Do’ [2013] | ‘Change Coming On’ [2012]).   

Hun gezamenlijke liefde voor akoestische blues en hun passie voor melodieën delen ze op ‘Hautings’ in elf songs. Naast twee covers zijn het originele Keenum/Randlett nummers die Cassie (zang & akoestische gitaar) en Rick (zang, lap steel & elektrische/akoestische gitaar), samen met bassiste Nicole Wagner en drummer Rusty Valentine opnamen. Little Mike is op twee tracks op harmonica en Mitch Rogers op een track als toetsenman te horen.

Het sinistere ”Seventh Day” opent het album rustig en laat al direct horen dat het hier om muziek uit de Delta in het diepe Zuiden gaat. Cassie’s warme diepe stem en Rick’s slides typeren de songs en bepalen de sfeer. Op ”One More Last Time” is Little Mike Markowitz (de frontman van The Tornadoes, met wie Rick al eerder samenwerkte) op harmonica te horen. Zijn (meer dan) knappe grooves zijn hier een absoluut toegevoegde waarde! ”Won’t Make That Mistake Again” is een “sur place” slow à la lettre, dat ”All Along”, een rustig rockend nummer met veel jazzy slides, vooraf gaat. Voor Leonard Cohen’s monumentale ”Hallelujah” schreef een andere roots man, singer-songwriter Spencer Bohren de geslaagde arrangementen voor Rick’s lap steel. De keuze voor de tweede cover viel op ”She’s Gone” van de country-bluesman Ed Kuykendall. In dit nummer duetteert Cassie vocaal met Rick (die ook een aparte stem heeft) en krijgen ze de steun van keyboardspeler Mitch Rogers. Voor de akoestische blues ”Early In the Morning” kunnen ze een tweede keer op Little Mike rekenen en, in ”Get Lit” doet drummer Rusty Valentine op een aparte manier zijn ding, waardoor het nummer erg modern klinkt. ”Minute Man” is een swingende shuffle en ”Born With Wings” en de afsluiter ”How Long”, twee nummers, waarin folk en Americana zich versmelten.

De chemie die er tussen Cassie Keenum & Rick Randlett hangt vertaalt zich in hun debuut album ‘Hauntings’ in soulvolle blues, die vlot zijn weg vindt naar zijn roots. Op ‘Hauntings’ zet Rick op akoestische gitaar de lijnen uit, bassiste Nicole Wagner vult hierbij gepast aan, terwijl de elektrische gitaar (of lap steel) de juiste accenten legt. Cassie Keenum en Rick Randlett slagen zeker in hun opzet: “Helping to keep the Blues Alive!”.

“ Cassie Keenum & Rick Randlett succeed completely in their intentions: ‘Keeping the Blues alive!’ Therefore enjoy (without fear) their fantastic debut: ‘Hauntings’ … “

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01.”Seventh Day” – 02.”One More Last Time”* – 03.”Won’t Make That Mistake Again”* – 04.”All Along” – 05.”Hallelujah” [Leonard Cohen] – 06.”She’s Gone” [Ed Kuykendall] – 07.”Early In the Morning”* – 08.”Get Lit” – 09.”Minute Man” – 10.”Born With Wings” – 11.”How Long” – Music/Lyrics by Cassie Keenum and/or Rick Randlett* and/or as [noted] ℗ 2017 – Produced by: Rick Randlett

Album Line-up:
Cassie Keenum: vocals, acoustic guitar
Rick Randlett: vocals, lap steel, electric & acoustic guitar
Nicole Wagner: bass
Rusty Valentine: drums
& Little Mike: harmonica (2,7) – Mitch Rogers: keys (6)

Discography Cassie Keenum & Rick Randlett:
Hauntings [2017]
Discography Rick Randlett:
Nothing To Do [2013] | Change Coming On [2012] | When the Sun Goes Down [2002] | All Alone [1999]

 

Artiest info
   
 

Label: Fox Run Records
Info: Frank Roszak Promotions

video