FÙGÙ MANGO – ALIEN LOVE

Een mix van Afrobeat, elektropop, dance en rock, dat is het muzikale handelsmerk van de Brusselse formatie ‘Fùgù Mango’, die in 2013 in de Belgische hoofdstad het levenslicht zag. In 2014 bracht de band een eerste ep-tje op de markt onder de titel “Jùjù” en twee jaar later volgde een tweede minialbum dat de titel “Mango Chicks” kreeg.

‘Fùgù Mango’ bestaat uit de broers Vince Lontie (zang, keyboards en percussie) en Jean-Yves Lontie (gitaar), drummer Franck Baya en de voormalige Brusselse DJ Anne Fidalgo die naast zangwerk ook op basgitaar en keyboards speelt.

Nu trokken ze de vermaarde Brussels ‘ICP’-opnamestudio in met de Belgische topproducer Luuk Cox (aka ‘Shameboy’) om hun eerste volwaardige plaat op te nemen. “Alien Love” is een album met elf nieuwe nummers waarvoor de volledige band de credits van het componeren krijgt.

De eerste single uit deze nieuwe cd is de song “Blue Sunrise” (zie bijgaande lyrics video), een catchy elektropopsong die wel wat gelijkenissen vertoont met het werk van de momenteel zeer populaire Britse formatie ‘The XX’, niet in het minst om de vergelijkbare samenzang tussen Vince Lontie en Anne Fidalgo.

Ook openingstrack “Summer Days” ligt zeer vlot in het gehoor en zou later probleemloos in de hitlijsten kunnen opduiken als eventuele tweede single. De Afrikaanse percussieritmes vallen ook op in de tracks die deze band heeft opgenomen, naast de frisse en sexy klinkende vocalen van zangeres Anne Fidalgo in songs als “Liar” en “Gone With The Sea”.

Vince Lontie neemt de leadzang voor zijn rekening in de meeste nummers op de plaat. O.a. bij “Katsùni”, “Alien Love”, “High”, “Walk On By”, “Silencio” en het sterke slotnummer “Black Powder” zorgt hij voor de eerste stem, maar Anne Fidalgo valt telkens wel in voor wat extra vocale support, wat steeds voor een leuk complementair ‘boy & girl’-geluid zorgt en dus ook vaak weer herinnert aan ‘The XX’.

De bandleden zeggen zelf dat de Brits-Amerikaanse rockformatie ‘Fleedwood Mac’ als inspiratiebron voor hun muzikale creaties dienst heeft gedaan en dat valt hier en daar ook wel te horen, o.a. in de albumtiteltrack “Alien Love”. Net 50 jaar na de oprichting van die topgroep is het moment misschien wel aangebroken voor ‘Fùgù Mango’ om die rol van hen over te nemen. Deze eerste full-cd is alvast een geweldige meevaller en plaatst deze Brusselse formatie definitief op de kaart van het Belgische (en later eventueel volgende) internationale muzieklandschap.

(valsam)

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Artiest info
Website  
 

Label: Ipanema Music
distr.: [PIAS

video