MOONLAMB PROJECT - UCHRONIC TALES

Niet ten onrechte werd Moonlamb Project vorig jaar geselecteerd bij de acht finalisten voor de Belgian Blues Challenge. Wij hadden bij de bespreking van hun album “Snakes & Monkeys” nog wat kleine kanttekeningen, het grappige accent van Michaël Honorez bijvoorbeeld, maar de hoofdteneur van ons artikel was toch positief en hoopvol voor de toekomst.

Onze Waalse landgenoten presenteren ons nu “Uchronic Tales”, een EP met alternatieve versies van drie nummers die ook op het aangehaalde album te beluisteren vielen maar hier volledig in akoestische versie te genieten vallen en niet met volledige band of bezetting zo u verkiest en een nieuw nummer dat toen niet weerhouden werd voor de release. Het eerste wat ons opviel is dat de sympathieke Michaël serieus aan zijn accent gewerkt heeft en hier dus ook de laatste twijfels heeft weggenomen. Wat blijft is een bewonderenswaardige sound die je nog het best kan omschrijven als naar folk neigende prewarblues.

Bewondering ook voor het songwriters talent van Honorez, auteur van de vier nummers op deze mini plaat. Oprechte, warme, eerlijke en gemeende songs die schitterend bijgekleurd worden door de bluesharp van Cédric Lambert. De nieuwe, of uitgeklede versies van “Selfish Blues”, “ Prison Inside Me” en “New Romance” laten hier een andere indruk na uiteraard. Soberder, beter het donkere karakter accentuerend. We willen hier niet het woord “sterker” gebruiken want de songs op zich zijn in beide versies uitstekend te noemen.

Maar misschien zijn we nog wel het meest onder de indruk van “Old Aunty Blues”. Dit nummer haalde dus “Snakes & Monkeys” niet maar we begrijpen nu waarom. De song vraagt een sobere aanpak. Het is een beklijvend nummer waar de warmte en de kracht van de stem , ondersteund door mijmerend gitaarspel en dito mondharmonica, er mede toe bijdragen dat we hier met een absolute hoogvlieger te maken hebben. Moonlamb Project bewijst hier dat ze hun plaats in de Belgische Bluesscène meer dan waard zijn !

Luc Meert

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Clade Productions

video