JOANA SERRAT – DRIPPING SPRINGS

We hebben het op deze pagina’s al wel eens vaker gezegd in eerdere recensies van albums van jonge artiesten: soms worden we toch wel zeer aangenaam verrast door platen die in onze cd-speler belanden. Zo is de Spaanse folkzangeres en songschrijver Joana Serrat uit Vic nabij Barcelona in de vijf jaar dat ze actief is als muzikante al aan haar vierde album in die periode toe met de aan het eind van september op de markt verschijnende plaat “Dripping Springs”.

Wat ons ook blij maakt is het lezen van de naam van de producer die haar bij deze cd-opname in Austin, Texas heeft begeleid. Dat is namelijk de geweldige Amerikaanse alt.country en indie rock singer-songwriter Israel Nash ( vroeger ook nog ‘Gripka’ genoemd). Met de steun van deze rasartiest gaan er zeker een aantal deuren van de muziekwereld vlotter open gaan voor deze Spaanse dame.

Dat is trouwens niet meer dan terecht, want “Dripping Springs” is een dijk van een plaat met elf liedjes die u van begin tot einde zo’n drie kwartier lang in de ban zullen houden. De invloeden van Israel Nash op de sound van de meer rockende nummers op deze cd is trouwens ettelijke keren duidelijk hoorbaar, o.a. in de openingstrack “Western Cold Wind”, “Unnamed”, “Shadows Of Time” en “Come Closer”.

Een meer door pedal steel ondersteunde countryliedje op “Dripping Springs” is “Lost Battles”, naast de opvallende songs “Farewell”, “Candles”, “The Garden” en het mysterieuze slotnummer “Keep On Fallin’”, vier tracks waarin we de fluisterende sound van Hope Sandoval en ‘Mazzy Star’ menen te herkennen. Verder is het puur genieten van de heerlijk swingende eerste single “Trapped In The Fog” (zie video) en het al even dansbare “Walk In Sin”.

De uitstekende kwaliteit van dit vierde album van Joana Serrat zal ons in elk geval op zoek doen gaan naar haar eerdere werk, zijnde de cd’s “The Relief Sessions” uit 2012, “Dear Great Canyon” uit 2014 en “Cross The Verge” uit 2016. Wat ons betreft mag zij haar liedjes ook zo spoedig mogelijk op de podia in de Benelux aan een ruim publiek komen presenteren. Iets om zeker naar uit te kijken!

(valsam)

 


Artiest info
Website  
 

Label: Loose Music
distr.: V2

video