MILES HUNT & ERICA NOCKALLS – WE CAME HERE TO WORK

Zowel Miles Hunt als Erica Nockalls maken deel uit van de Britse alternatieve rockgroep ‘The Wonder Stuff’ die in 1986 werd opgericht. In 1994 werden de activiteiten van die groep voor zes jaar ‘on hold’ gezet en in 2000 begon de formatie rond singer-songwriter Miles Hunt aan een tweede carrière die nog steeds voortduurt. De 34-jarige Erica Nockalls is een klassiek geschoolde violiste die pas in 2005 bij ‘The Wonder Stuff’ toetrad en sindsdien ook de liefdespartner van de nu 51-jarige Miles Hunt is geworden.

Samen hebben ze ook al een aantal albums op hun conto staan met “Not An Exit” uit 2007 als eerste, gevolgd door “Catching More Than We Miss” uit 2009 en “Live 2010/11” uit 2011. Nu is er een splinternieuwe release op de markt losgelaten onder de titel “We Came Here To Work” met daarop tien nieuwe composities waar ze beiden voor tekenden.

De songs op deze nieuwe plaat horen meer thuis onder de noemer ‘folk’ en ‘pop’ dan ‘alternatieve rock’. Het vioolspel en de harmony vocals van Erica Nockalls zijn nog nadrukkelijker aanwezig in deze nummers dan op de platen van ‘The Wonder Stuff’. Miles Hunt begeleidt de meeste songs met zijn akoestische gitaar en zorgt op elke track voor de lead vocals.

“We Came Here To Work” werd in de periode van februari tot juni van dit jaar opgenomen in de thuisstudio van het echtpaar. Enkele tracks hebben dan ook een heel intimistisch karakter, met vooral “Witnesses”, titeltrack “We Came Here To Work”, “If I Were You” en “Reassurance” als meest akoestisch gebrachte nummers.

Wat ruimer georkestreerd zijn opener “When The Currency Was Youth”, het zachtjes rockende “A Matter Of Circumstances”, “The Good In The World” en onze favoriete songs uit dit album “Waste Some Time With Me” en “The Sweetest Of Bitterest Ends”. In enkele songteksten horen we hier en daar de commentaren van Miles Hunt op allerlei sociale en politieke toestanden die het leven in Groot-Brittannië dezer dagen bepalen.

‘The Wonder Stuff’ bestaat intussen al meer dan 30 jaar, hetgeen vorig jaar gevierd werd met de release van het album “30 Goes Around The Sun”, een stevig rockende plaat. Met “We Came Here To Work” krijgen we een heel andere kant van Miles Hunt te horen via akoestische nummers die verrijkt worden door het vioolspel van zijn partner Erica Nockalls. Het resulteert alvast in een interessante plaat die heel wat fans naar hun tegen het jaareinde volgende live optredens doorheen Europa zal gaan lokken.

(valsam)

Artiest info
Website  
 

Label: Gentlemen Recordings
Distr.: Bertus / V2