BYE BYE BANSHEE – DEATHFOLK MAGIC (EP)

De uit Minneapolis, Minnesota stammende zangeres en songschrijfster Jezebel Jones brengt haar muziek op de markt onder het pseudoniem ‘Bye Bye Banshee’. Het is voor ons een eerste kennismaking met de donkere sound die zij in haar alternatieve folk- en posongs brengt. Ze doet dat hier via een vier tracks tellende debuut-ep die “Deathfolk Magic” als mysterieuze titel heeft gekregen.

De onderwerpen die zij in haar liedjes behandelt maken je niet meteen vrolijk en opgewekt. Songs over droefheid, verlies en dood zijn nu niet meteen de meest attractrieve en geliefde onderwerpen voor songs. Maar dat er een luisterend publiek voor bestaat wordt o.a. bewezen door artiesten als Marianne Faithfull, Nick Cave en PJ Harvey.

Het geluid dat Jezebel Jones in deze vier nummers presenteert doet ons trouwens vooral denken aan het vroegere werk van Hope Sandoval en haar formatie ‘Mazzy Star’ zoals u zelf kunt vaststellen bij het beluisteren van de avant-gardistische song “Bye Bye Banshee” op bijgaande video. Ook de single en openingstrack “If I Die In My Dreams” zal de luisteraars in diezelfde duistere, mysterieuze en sombere sfeer begeleiden.

Het lijkt alsof deze zangeres u met dwingende hand naar de put der eenzaamheid en verderf wil brengen in deze vier songs. Nummers als “Psychopomps” en slotsong “Skull Rattles” kunnen volgens ons maar best uit de buurt van suïcidale en depressieve mensen gehouden worden. Het zou hen misschien op foute gedachten kunnen brengen. Maar wie in staat is om vooral naar de muzikaliteit van deze songs te luisteren zal wel van “Deathfolk Magic” van ‘Bye Bye Banshee’ kunnen genieten.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video