CURTIS NEWART – ROCK THE CHANDELIERS

Curtis Newart is een singer-songwriter van pop- en rocksongs en hij heeft ook zijn eigen platenlabel ‘Immaculate Records’, samen met zijn levenspartner en fotograaf Robert Newart. Hij debuteerde op plaat in 2006 toen zijn album “Exploits In A Modern World’ uitkwam, maar op enkele singles en ep-tjes na verscheen er tot op heden geen nieuw werk van deze Canadese muzikant die sinds enkele jaren in de Amerikaanse stad Superior in de staat Montana woont.

Nu is er echter eindelijk een vervolgplaat voor dat 12 jaar geleden verschenen debuutalbum op de platenmarkt losgelaten. “Rock The Chandeliers” is de titel van dit tien nummers tellende album waarvoor multi-instrumentalist Jacob Wing alle instrumenten heeft ingespeeld en Curtis Newart enkel als zanger heeft opgetreden.

Negen van de tien tracks zijn eigen composities van Curtis en Robert Newart met Jacob Wing en de tiende track is een cover van het nummer “Man On The Moon” dat de Amerikaanse rockgroep ‘R.E.M.’ in 1992 opnam voor hun album “Automatic For The People”. Een ander nummer op dit album dat misschien bekend kan overkomen is de song “Perverse”, zijn hitsingle uit 2014 die hier opnieuw in een ‘remake’-versie wordt gebracht.

De sound van ‘R.E.M.’ zit ook een beetje vervat in enkele nummers die Curtis Newart op “Rock The Chandeliers” presenteert, vooral in de op de video te beluisteren track “Superhuman” vinden we de gelijkenis zeer treffend. Haast alle nummers op deze plaat zijn catchy pop- en rocksongs die heel dansbaar zijn.

De meest geschikte tracks hiervoor zijn de titeltrack “Rock The Chandeliers”, het door synthesizers ondersteunde “Superhuman”, “Lost In Light” en afsluiter “Trippin’ On The High Horse”. Dit is naar onze mening vooral dansmuziek die geschikt is voor fans van synthpop-bands als ‘Erasure’, ‘Yazoo’ en de Amerikaanse elektropopgroep ‘MGMT’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Immaculate Records

video