ALLY KERR – UPGRADE ME

In de Britse vakpers verschenen eerder een paar vergelijkingen tussen de Schotse singer-songwriter Ally Kerr en andere artiesten als Paul Simon, ‘Belle & Sebastian’ en zelfs Ennio Morricone, waaraan vooral zijn muziek en sound werden gelinkt. De muzikant uit Glasgow bracht in 2004 zijn debuutalbum “Calling Out To You” op de markt, gevolgd door het vier jaar later in 2008 uitgebrachte “Off The Radar” en het in 2013 verschenen derde album “Viva Melodia”.

Voor begin volgende jaar is nu echter de release van zijn vierde studioplaat “Upgrade Me” voorzien. De gelijknamige single is ook de begintrack van het album en te beluisteren via de video bij deze recensie. Het zachtjes als een slaapliedje gezongen melodietje blijft al na een eerste beluistering in het geheugen hangen en dat is altijd al een criteria voor een hit in wording gebleken.

Elf nummers staan er op dit album en elke song wordt gekenmerkt door een catchy melodie en ook melancholie is nooit veraf in de liedjes van Ally Kerr, die deze plaat in de komende twee jaar doorheen Europa en Azië zal gaan promoten via optredens. Vooral in Japan en China wist hij populair te worden met zijn debuutplaat en daar blijft hij dan ook een graag geziene performer van zijn nieuwere werk.

Waarom de link gemaakt wordt naar werk van ‘Belle And Sebastian’ wordt al snel duidelijk bij het beluisteren van de nummers “As Far As I Can See”, “All Go Dancing” en het uptempo gebrachte “Another Way” en “Campfire” waarin de gelijkenissen met de sound van die Schotse succesformatie overduidelijk aanwezig zijn.

Maar ons weet Ally Kerr vooral te bekoren met het enkel door akoestische gitaar en piano begeleide liedje “All We Cannot Say” en de aangrijpende songs over “Gilbert”, “Our Town” en “Home” met een heerlijk intermezzo op viool. En zoals wel vaker het geval is, wordt ook hier één van de beste nummers bewaard voor het einde van de plaat, hier vertegenwoordigd door het geheel instrumentale pianonummer “Toledo” met strijkerswerk van violen en cello in de begeleiding. Mooi in al zijn eenvoud.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Much Obliged Records

video