DAVID GRAFF – SUPPOSED TO FLY

Hoewel hij al meerdere decennia actief is als muzikant en als componist van muziek voor soundtracks van films en tv-series is de Canadese singer-songwriter David Graff met zijn album “Supposed To Fly” pas aan zijn allereerste plaat van deze eeuw toegekomen. Zijn muzikale carrière begon hij lang geleden als drummer, maar eind jaren ’90 gaf hij er de brui aan en begon hij zich toe te leggen op een loopbaan in de wereld van de kunst als visueel artiest.

Het was zijn dochter Julia die hem begin 2017 kon overhalen om opnieuw eigen songs te beginnen schrijven voor een nieuw plaat die nu dus onder de titel “Supposed To Fly” op de markt is verschenen. Julia Graff speelt zelf ook mee op de dertien nummers op viool, mandoline, accordeon, piano en keyboards en ze nam eveneens de rol van co-producer van het album waar, naast James Perrella. We krijgen dertien country- en Americanadeuntjes aangeboden op dit album dat in totaal in zeven verschillende studios werd opgenomen, gaande van Vancouver over Bowen Island tot Nashville, Tennessee.

De openingstrack “Blue” vermengt blues en country in de sound van het nummer en de ‘old school’-countrymuziek primeert in de countryrocksongs “Another Way To Hurt Me” en “Suzanne”. Het talent en de kwaliteiten van David Graff als songschrijver komen op deze plaat een paar keer expliciet tot uiting bij songs als “Watch Over The Ones I Love”, de op werk van Jackson Browne lijkende albumtiteltrack “Supposed to Fly” of bij het wondermooie liefdesliedje “The Only One I’ve Got”.

Verder valt er best te genieten van de klassieke countryballads “Best Bar In Hell”, van “Each Little Kiss” waarop John Ellis knap werk aflevert op pedal steel en van albumafsluiter “Vapour Trail” met Cindy Fairbank excellerend op orgel. Tussendoor brengt David Graff ook nog een paar stevig rockende truckersongs met “Home”, “I Love My Truck” en het op de video te beluisteren nummer “Tough City” waarin Dave Barber op zijn banjo speelt.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video