ADDI McDANIEL – AFTER THE NEWS

“After The News” is het debuutalbum van de New Yorkse zangeres en songschrijfster Addi McDaniel uit Brooklyn, een plaat waarvoor ze Marco Giovino als producer in huis wist te halen, een man die eerder al als drummer samenwerkte met o.a. Robert Plant en Norah Jones. Van de elf tracks op deze plaat schreef ze er zelf een aantal, terwijl ander werk afkomstig is van vriend en collega-songschrijver Tom Siering, naast twee coverversies van songs van Andrew Bird en Bruce Cockburn.

De openingstrack “Would Have Written Less” brengt Addi McDaniel in een bluesy versie, maar met het daaropvolgende soulvol en emotioneel gezongen “Gave Up Giving Up” weet ze ons een eerste keer echt te verrassen. Haar eigengereide versie van Andrew Bird’s nummer “Are You Serious” uit diens gelijknamige album van 2016 kunt u via de bijgaande video beluisteren.

Deze zangeres kruipt in de huid van de verteller in de gebrachte songs. Dat doet ze o.a. in de donkere, beklijvende jazzballad “Forgiving You”, in het wat later volgende “Sorry” en in de albumafsluiter “No One Gets Over Anything”.

De pijn van verlies en spijt vertaalt Addi McDaniel verder nog in nummers als “The Lacuna”, “Cloud” en “Pacing The Cage”, een knappe cover van Bruce Cockburn’s folkliedje uit zijn album “The Charity Of Night” uit 1996. Voor ons blijft één van de mooiste liedjes op deze plaat echter het laid back gebrachte walsje “Havana”.

In 2012 speelde Addi McDaniel nog samen met harpiste Jacqueline Kerrod in het duo ‘Addi & Jacq’ waarmee ze dat jaar als beste nieuwkomer in de New Yorkse muziekscène werd bekroond. Of die eer haar ook te wachten zal staan als solozangeres zullen we pas volgend jaar te weten komen. Deze debuutplaat “After The News” is alvast een prima stap in de goede richting voor deze getalenteerde Amerikaanse jongedame.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Sylvan Songs

video