SEAN POLUK - NO MORE HATE

 

 “ An International roots & blues, americana album with musicians from Spain, Venezuela and Canada... “

Sean Poluk is een Canadese gitarist, singer-songwriter, een beetje een excentriekeling in het genre. Zijn atypisch gedrag verklaart zich in zijn opwindende interpretatie van de blues, met als doel, om iets nieuws en speciaals te creëren. Hoewel Poluk primair trouw blijft aan het genre, injecteert hij zijn eigen stijl zo perfect in zijn songs, dat lijnen wazig worden en categorieën onbelangrijk lijken. Poluk’s blues lijkt in een donkere, naar whisky riekende honky-tonk geschreven te zijn, maar speelt zich af in de tijd waarin we nu leven.

Voor zijn debuut album ‘Never’ [2012] nodigde Sean Poluk al Spaanse en Canadese backing muzikanten uit. Poluk voegde op ‘Never’ met de nodige lef, oud en nieuw op een verfrissende, authentieke manier samen tot een naadloze mix van blues en roots-georiënteerde creaties. Rond 2014 bracht hij een reeks live video’s uit om ons verder van zijn muzikale escapades en nieuwe repertoire op de hoogte te houden. Als songwriter bleef Poluk zoeken naar en werken aan nieuwe nummers voor een tweede album. Het resultaat ‘No More Hate’ werd eerder dit jaar in april in eigen beheer uitgebracht.

“Aural hootenanny” also describes this release, especially in regards to its Hill Country vibe… “

In kunst, het product van de menselijke creativiteit algemeen, is de boodschap, zeker als ze als doel heeft ons sociaal bewustzijn aan te spreken en ons wakker te schudden, vaak belangrijker dan het medium. Ook muzikanten, zoals hier Sean Poluk met zijn nieuwe album ‘No More Hate’, dragen vaak, in onduidelijke tijden en polarisatie, auditief een boodschap uit.

“Hootenanny” in de Amerikaanse volksmond is een woord voor iets (of iemand), waarvan men niet op de naam of betekenis kan komen. Hootenany betekent ook een vrij podium voor folk muzikanten en, zegt men van iemand die een dispuut leidt met een open geest. In Poluk’s muziek zit ook een portie hootenanny. Zijn boodschap klinkt overtuigend, maar zijn muziek is zowel duister, geheimzinnig als treffend. De meeste van de nummers op ‘No More Hate’ zijn trance, meditatieve blues, stijl North Mississippi Hill Country, de roots van folk en Americana.

Met wie, en waarom deed Poluk de opnames van ‘No More hate’ in Spanje? Waarom? Omdat hij ondertussen huwde met de Spaanse Betty Ortiz. Met wie? Met Daniel “Melón” Jimènez (Spaanse gitaar), Osi Martínez (harmonica), Edith Salazar (keys), Josè Vicente Muñoz (staande en e-bas), David de la Fuente (drums, percussie), David Moreira (viool, altviool) en Edith Salazar & David de la Fuente zongen de koortjes.

“ You can’t find the blues, the blues finds you… “

Op ‘No More Hate’ is “Home” de opener. Het is een ontspannen Poluk die zingt over “a place I call home”. Edith Salazar geeft aan het nummer met haar stem een extra dimentie, waarmee ze de warmte van het thuisgevoel nog versterkt. In track twee, de titelsong "No More Hate" gaat Poluk terug naar 17 juni 2015, naar Charleston in South Carolina en, confronteert ons met de dag van de “Charleston church massacre”. De eenentwintigjarige blanke Dylann Roof doodt negen Afro-Amerikanen (incl. sr. pastor, state senator Clementa C. Pinckney), vijf overleefden. In het nummer noemt Poluk, naast het harde ritme, de voornamen van de slachtoffers en overlevenden. Hij herinnert ons eraan dat ze allen individuele mensen waren, wat degenen die geweld plegen zo gemakkelijk negeren. Op een Spaanse gitaar en met veel zwier opent  Daniel “Melón” Jimènez “Guitar On My Knee”. Poluk zingt dat hem alles kan ontnomen worden, behalve zijn gitaar, zijn muziek. In “You Can’t Find the Blues” en “Blues Travels Down Stream” vat Poluk zijn standpunt gevat samen als hij zegt dat ge dingen niet kunt terug draaien en, dat het water altijd naar beneden stroomt. Naast opnieuw Edith Salazar is violist David Moreira de smaakmaker. Op harmonica zorgt Osi Martínez in “I’m Off Line” en “Standing On Another Boulevard” voor de groove. Eindigen doet Sean Poluk met “Sudburn Bound”,reizend en onderweg in Spanje waar hij iemand ontmoet. 

Op zoek naar iets nieuws? Naar “bijzondere” blues, blues waarbij de boodschap het medium overtreft? Dan is er Sean Poluk, een Canadees die in Spanje een thuis vond en die met ‘No More Hate’, je perfect in de sfeer voor een dagje chillen brengt.

“ Looking for something new and special? Blues where the message surpasses the medium? Then there is Sean Poluk, a Canadian who found a home in Spain and who, with 'No More Hate', brings you perfectly into the atmosphere for a day of chilling... “  - esc for www.rootstime.be

Eric Schuurmans

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:SEAN POLUK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album track list:
01.”Home” – 02.”No More Hate” – 03.”Waiting on That Fire” – 04.”Guiar on My Knee” – 05.”Five Long Years” – 06.”The Soo is Her Name” – 07.”You Can’t Find the Blues” – 08.”Blues Travels Down Stream” – 09.”I’m Off Line” – 10.”Standing on Another Boulevard” – 11.”Sudbury Bound” – 12.”Mrs. Minor” – Written by Sean Poluk ℗ 2018 – Producer: Edith Salazar

Album line-up:
Sean Poluk: lead vocs, acoustic guitar / Edith Salazar: second voices, keys, b-vocs / David Moreira: violin, viola / Daniel “Melón” Jimènez: Spanish guitar / Osi Martínez: harmonica / Josè Vicente Muñoz: double bass, e-bass / David de la Fuente: percussion, drums / David de la Fuente: b-vocs, choirs

Discography SEAN POLUK:
No More Hate [2018] | Never [2012] |

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video