LUXURY EVICTION – MASTER OF NONE

Een plaat met zeven nummers die samen amper 33 minuten duren, noemt men dat een full-cd of een ep? Wij zijn daar nog niet helemaal uit, maar laat ons daarom toch maar best spreken over een volwaardig album als we het hebben over “Master Of One” van ‘Luxury Eviction’. Die naam is eigenlijk een pseudoniem voor een éénmansformatie die gevormd wordt door multi-instrumentaliste Blair B. uit Huntsville, Alabama.

Naast muzikante en vakkundig beheerster van 14 instrumenten is Blair B. ook nog actief als schrijfster en als illustratrice. Ze is daarenboven misschien nog het best gekend als de leadvocaliste van de progressieve alt.rockgroep ‘Absinthe Junk’ uit Dayton, Ohio waarmee ze de albums “Living Ghosts” en “Death In The Afternoon” heeft opgenomen.

“Master of None” is een intrigerende plaat waarop de muziek bij de zeven nummers varieert tussen mysterieuze, sobere en minimalistische klankenverzamelingen, aangevuld met zeer knap intimistisch vocaal werk van Blair B, zoals u zelf kunt vaststellen op de bijgaande video waar de titeltrack wordt gebracht.

In het nummer “Altered Cinder” worden de synthesizers bovengehaald en zit er heel veel distortie op de stem van Blair B. De akoestische en elektrische pianoballads “On Your Tongue” en “Soulstar” zijn de meest emotievolle songs op deze debuutplaat en laten deze normaal stevige rocksongs zingende dame van een totaal tegenovergestelde zijde horen: alles klinkt zeer fragiel, kwetsbaar en vocaal heel gecontroleerd en sterk.

We kunnen ons bij het beluisteren van “Master Of None” niet van de indruk ontdoen dat de gebrachte songteksten introspectief zijn en daardoor met de bijhorende persoonlijke emoties en passie door Blair B. gezongen worden. Deze muziek lijkt ons het allerbest te gedijen in het schemerduister of in de late avonduurtjes; enkel wat oppassen voor een eventuele depressie die plots zou kunnen opduiken.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Bohemian Trash Studios

video