LAST CHANCE RIDERS – JET LAG SUPER DRAG

‘Last Chance Riders’ is een Amerikaanse rockgroep uit Atlanta, Georgia die met het album “Jet Lag Super Drag” aan hun debuutplaat zijn toegekomen. Het kwintet rond zangeres Jessie Albright bestaat verder uit gitaristen Dewitt Thompson en John Woods, bassist Jim Martin en drummer Shane Denmark.

De eerste single uit dit album is “Downright Disgusted” dat u op de video kunt beluisteren. Het zal ook meteen duidelijk maken waar deze formatie de mosterd heeft gehaald, namelijk bij de dynamische seventies-rockbands ‘Led Zeppelin’, ‘AC/DC’, ‘The Rolling Stones’ en ‘The Allman Brothers’. De krachtige soulstem van Jessie Albright overheerst de gitaarriffs van Thompson en Woods in stevig rockende nummers als “Under Your Skin”, “Barricade” en “Heart On A Chain”.

De ‘power vocals’ van Jessie Albright doen ons meermaals denken aan de manier van zingen van de zusjes Nancy en Ann Wilson van de rockgroep ‘Heart’ uit Seattle. De passie en de energie spatten er van af in de meeste tracks op “Jet Lag Super Drag”. De ijzersterke gitaarrocker “Lucky One” hoort bij ons bovenaan het lijstje van favoriete nummers uit dit album te staan, terwijl het hitgevoelige “Valley Below” en de rockballad “Tidal Wave” het label van meest melodieuze songs krijgen opgekleefd.

Er staan spijtig genoeg maar acht nummers op dit album, hetgeen betekent dat we met de funky rocksong “Nicotine” al aan het einde van de plaat zijn aanbeland. Maar die acht songs waren toch ruim voldoende om ons er van te overtuigen dat ‘Last Chance Riders’ na deze debuutplaat nog helemaal niet zijn uitgezongen en dat we in de nabije toekomst ongetwijfeld een waardige opvolger voor “Jet Lag Super Drag” zullen mogen begroeten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video