THE NAPA VALLEY DUO – AN AMERICAN IN PARIS

Van ‘The Napa Valley Duo’ kregen we meteen twee cd’s in onze postbus: het in 2016 uitgebrachte debuutalbum “A Soft Message To You” en het in 2018 verschenen album “An American In Paris”. Op die eerste plaat staan twintig korte stukjes muziek die Jeffrey McFarland-Johnson en Terry Winn respectievelijk op een vioolcello en een piano samen brengen. Het zijn veelal klassieke werken van o.a. de Franse componist Claude Debussy, zijn Amerikaanse collega George Gershwin en de Poolse componist-pianist Frédéric Chopin.

Ook op de nieuwe plaat zijn het cello en piano die voor de instrumentatie zorgen. Om heel specifiek te zijn vermeldt het duo zelfs op welke instrumenten ze spelen: de cello is een ‘Joseph Grubaugh’ van 1974 uit Sacramento, de strijkstok werd in 2014 gehaald bij ‘Emile Cos’ in Santa Rosa en de piano waarop Terry Winn speelt is een ‘Baldwin SD6 9 foot’ uit 1950. Het is maar dat u deze informatie ook van ook heeft gekregen, mocht u er eventueel iets aan hebben.

Jeffrey McFarland-Johnson leerde cello spelen in de Finse hoofdstad Helsinki en hij is sindsdien ook een begenadigde leraar voor liefhebbers van dit instrument. Terry Winn speelde al op achtjarige leeftijd op de piano in de kerk en ze kreeg nadien pianoles van Elisabeth Brubeck, de moeder van de legendarische jazzpianist en componist Dave Brubeck, bekend van de klassieker “Take Five”. Dezer dagen geeft ook zij pianoles aan getalenteerde studenten.

Op het album “An American In Paris” biedt ‘The Napa Valley Duo’ ons veertien tracks aan, waaronder de 15 minuten durende titeltrack die door George Gershwin werd gecomponeerd. Verder krijgen we ook het van Miles Davis gekende “It Never Entered My Mind”, Giacomo Puccini’s werkstuk “Moderatamente”, Wolfgang Amadeus Mozart’s “Romanza” en het recenter door Ennio Morricone gecomponeerde “The Lady Caliph”.

Het overheersende werk op dit album komt echter van acht door Jeffrey McFarland-Johnson gecomponeerde muziekjes met een soort ‘sample’ van het nummer “See Me Feel Me” dat door Pete Townsend van ‘The Who’ in 1969 voor de musical ‘Tommy’ werd geschreven. Al bij al klassieke achtergrondmuziek, deze cd van ‘The Napa Valley Duo’.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: IAC Records

video