DIRK HAMILTON BAND – LIVE AT THE PALMS

Het was 23 oktober 2009 toen de Amerikaanse formatie ‘Dirk Hamilton Band’ in het kader van hun tournee “More Songs From My Cool Life” een liveconcert speelde in de zaal ‘The Palms’ in Winters, Californië. Die band bestond uit zanger, gitarist en songschrijver Dirk Hamilton, elektrisch gitaarspeler Don Evans, bassist Eric Westphal en drummer Tim Seifert. Gelukkig maar voor de fans van hun muziek werd dit concert destijds opgenomen en na een mixing door Don Setaro onder leiding van bassist en producer Eric Westphal op cd geplaatst, weliswaar pas negen jaar nadat het optreden plaats heeft gevonden.

Dertien nummers die allemaal door Dirk Hamilton werden gecomponeerd staan er op “Live At The Palms” en u mag ons geloven als we u vertellen dat daar enkele pareltjes van liedjes bij zijn. Dat kunnen we zonder meer al stellen over de openingstrack “Searching For The Heart Of Soul”, een heerlijke folkballad.

Daarna gaat het de wat ruigere bluesrichting uit voor de song “Hardball In The Holy Land” en begeeft de band zich aan het zachtjes rockende countrynummer “Feather”. De bluesmondharmonica wordt nadien bovengehaald om de intro te spelen van de ballads “All The People In The World” en “Windmill Hills”, twee nummers die met lichtjes hese stem door Dirk Hamilton worden gezongen.

Tussendoor krijgen we het enkel door akoestische gitaar begeleide folknummer “New Earth Suit”. “Dean, Don, Dan” en het swingende “Rich Man Blues” zijn dan weer 100% pure bluestracks, terwijl de rocksound overheerst bij “YEP!” en “Overcoats”. Vooral in de ballads blijkt dat Dirk Hamilton over een mooie zangstem beschikt die perfect de juiste emoties in die nummers weet te leggen. Dat is o.a. het geval bij “Coming To Light” en vooral bij het op de video in een live-uitvoering te beluisteren “Alias I”, een song die Dirk Hamilton al schreef in 1977 en die bij elke liveshow aan het einde van de playlist te vinden is.

Heel mooi plaatje, dit “Live At The Palms” van de ‘Dirk Hamilton Band’, alleen jammer dat het zo lang heeft moeten duren vooraleer wij er konden van meegenieten. Maar als u meer werk van deze folk- en bluesmuzikant zou willen horen, dan willen wij u graag doorverwijzen naar de twaalf studioalbums die hij al heeft uitgebracht gedurende zijn langjarige muzikale carrière.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: IAC Records

video