ERIC WESTPHAL – ALICE STREET SESSIONS

De naam van Eric Westphal uit Californië heb ik deze week al kunnen vermeld zien staan op andere albums waar hij zijn medewerking heeft aan verleend. Dat was zo bij de live-cd van de ‘Dirk Hamilton Band’ waar hij op basgitaar speelde en als producer optrad, maar ook als singer-songwriter, bassist en leadvocalist bij de formatie ‘James Blonde’ waarvan hij begin deze eeuw gedurende bijna tien jaar deel heeft uitgemaakt.

Met het album “Alice Street Sessions” krijgen we een re-release van zijn debuutplaat als soloartiest, een album dat voor het eerst in 2000 werd uitgebracht. Bovendien worden er op deze heruitgave vier nummers toegevoegd die de plaat destijds niet hebben gehaald, met o.a. het op de video te beluisteren rocknummer “Footsteps”.

In de studio van albumproducer en drummer Troy Luccketta speelden Eric Westphal, bassist Chris Weinress, leadgitaristen Magic Eddie en Jimmy Z., pianisten Jerry Merrill en Danny Pasternack en een blazerstrio de twaalf tracks in die we op dit album te horen krijgen. Het is een plaat vol met rocknummers die af en toe doen denken aan oud werk van o.a. Elton John en Billy Joel, vooral door de overal prominent aanwezige pianoklanken.

Dat is zeker het geval bij de openingstrack “Harmony”, een pure pianoballad en in zekere zin kunnen we ook “Another Time, Another Place”, “Second Time Around”, “Wake Up To Love”, “So You’re In Love” en “Night Light” onder diezelfde noemer klasseren. Als er wat ruiger gerockt wordt zijn we aanbeland bij de tracks “Hold Me”, “Follow My Heart”, “Stop And Smell The Roses”, “Janine” en het al eerder vermelde “Footsteps” .

De bonustrack die ons op deze re-release wordt aangeboden willen we echter alle eer toebedelen die het nummer verdient. “Parked In The Dappled Shade” is een als akoestische pianoballad beginnende song die langzaamaan uitgroeit tot een episch rocknummer waarin de vocale kwaliteiten van Eric Westphal misschien wel het allerbest tot uiting komen op deze cd.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: IAC Records

video