WILLIE HINES – LETTERS TO MARIA

‘The Lights en ‘Jet Red’ waren Amerikaanse rockgroepen uit Californië waarin Willie Hines in de jaren ’70 en ’80 de rol van leadzanger, gitarist en songschrijver waarnam. In 2000 bracht hij een eerste soloalbum uit onder de titel “Yeahright”, waarna het tot 2014 duurde vooraleer er een tweede plaat werd opgenomen die “Whatever” als titel kreeg.

Nu is er met “Letters To Maria” een derde soloalbum van Willie Hines op de markt gekomen waarop hij tien nummers brengt die hij zowel van teksten als van muziek heeft voorzien. Hij draagt deze nieuwe plaat als een eerbetoon op aan zijn vrouwtje Maria.

De rockmuziek zit overduidelijk nog prominent in zijn genen, getuige daarvan openingsnummer “(I’m Not Waiting For The) Heartbreak” en het daaropvolgende “Little Tin Cup”. Voor de akoestisch gebrachte liefdesballad “This Is Our Love” gaat het tempo echter behoorlijk sterk naar beneden en mag cellist Jeffrey McFarland-Johnson een eerste keer zijn kunnen demonstreren, iets wat hij wat later nog eens knap mag overdoen bij het op werk van Ryan Adams lijkende nummer “In The End”.

De melodieën bij deze songs zijn duidelijk van groter belang dan de op eerdere Willie Hines-platen dominerende gitaren. De rockballad “Standing At The Altar” en het wat meer swingende “Let’s Not Waste Time” zijn daar de beste voorbeelden van. Dat er nog behoorlijk veel pit zit in zijn liefdesrelatie horen we hem uitschreeuwen in het nummer “On Fire”.

Ons favoriete nummer uit “Letters For Maria” is echter “Waiting For A Miracle”, een mooi gezongen liefdesballad die recht op het hart van zijn Maria lijkt te mikken. Het onze heeft hij er alvast helemaal mee geraakt, net trouwens als met de emotioneel albumafsluitende pianoballad “The Tenth Letter”.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: IAC Records

video