HOWARD GLADSTONE – HOURGLASS

 

“Hourglass” is de titel van het vijfde album van de Canadese singer-songwriter Howard Gladstone uit Toronto. Samen met zangeres met Spaanse roots Laura Fernandez en snarenvirtuoos Tony Quarrington (gitaren, mandoline, sitar) treedt hij meestal op als folktrio, maar voor deze plaat heeft hij daar ook nog bassist George Koller en drummer ‘Great’ Bob Scott in de opnamestudio gehaald.

Gedurende drie jaar was de gezondheidstoestand van Howard Gladstone ernstig bedreigd door een zwaar ruggemergletsel dat tot totale verlamming leidde. Maar eens die ziekte overwonnen was, begon hij met hernieuwde energie en passie aan het componeren van nieuwe liedjes voor deze plaat. Negen composities haalden de tracklijst van “Hourglass”, waaronder één bewerking van een poëtisch werk van de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca in het nummer “Rider’s Song (Cordoba)”.

In het op de video in een live gebrachte uitvoering te beluisteren nummer “Granada Nights’ over verlies van liefde en vrijheid, zingen Howard Gladstone en Laura Fernandez een duet, waarbij Laura haar tekst in het Spaans zingt en Tony Quarrington een mooie gitaarsolo speelt. De albumopener “My Heart Won’t Let Me Keep Still” is een romantisch liefdesliedje dat uitsluitend door akoestisch gitaarspel wordt begeleid.

Howard Gladstone is een moderne folktroubadour die zijn poëtische songteksten over liefde, hoop, optimisme en verlangen op zachte wijze zingt en daarbij af en toe herinneringen weet op te roepen aan artiesten als sixties-folky Tim Hardin en de verhalen vertellende Leonard Cohen, vooral in nummers als “In The Moment”, “When We Fall” en “Still Got So Long To Go”. Daarnaast zorgen de twee meer uptempo gebrachte songs “Seven Years To The Day” en “The Road Is Me” voor een aangename afwisseling met de ballads op dit leuk beluisterbare album.

Na het in 2002 uitgebrachte debuutalbum “Sunflowers Light The Room”, “Candles On The River” uit 2005, “The Breath In The Wind” uit 2007 en “Roots And Rain” uit 2009 was het door de hierboven beschreven omstandigheden vrij lang wachten op nieuw muzikaal werk van deze Howard Gladstone, maar de kwaliteit van “Hourglass” bewijst dat het jarenlange wachten helemaal de moeite waard was.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HOWARD GLADSTONE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: Sonic Peach Music

video