THE COMPLAINTS – TALK TO ME

‘The Complaints’ zijn een in 1997 opgerichte Amerikaanse rockgroep uit Providence, Rhode Island rond zanger-gitarist-toetsenist Dean Petrella, bassist Chris Cruz en drummer Anthony Marotti. Ze stuurden ons hun vierde studioalbum “Talk To Me” toe, de opvolger van debuutplaat “Fear” uit 1999 en de daaropvolgende albums “Criminal Mind” uit 2003 en “Sunday Morning Radio” uit 2009.

De tracklijst van het negen jaar na de laatste release volgende album “Talk To Me” bestaat uit acht nummers die door de drie bandleden samen werden gecomponeerd. Op het schijfje staat helemaal aan het einde als bonustrack een donkerdere versie van de swingende rocksong “The View” waarmee deze plaat begint. Wij kiezen alvast unaniem voor de duistere versie van dit nummer.

De sound van deze formatie wordt weleens vergeleken met die van Tom Petty en ‘Coldplay’, hoewel wij ze toch eerder een eigen geluid willen toeschrijven. De rockmuziek die ze brengen, wordt niet zozeer gedomineerd door snerpende gitaarklanken, maar heeft vooral veel aandacht voor een goede melodielijn en verzorgd zangwerk.

Dat kunnen we voornamelijk horen in de ballads “Hangin’ Out”, “Breathe” en de akoestische pianoballad “Home” of in het hitgevoelige “Wouldn’t Change A Thing” en het zachtjes voortkabbelende “Talk To Me”. Het gaat er wat steviger aan toe in tracks als “Atlas (Carry You)” en het op de video in een live uitvoering te beluisteren nummer “Mountains”.

“Talk To Me” is een plaat die volgens ons bijzonder geschikt is om rondjes te draaien in de cd-speler van de auto, terwijl de songs door de geluidsinstallatie stromen en voor een comfortabel en gezellig gevoel zullen zorgen bij de chauffeur van het vehikel en bij zijn aanwezige passagiers. Het is een knap gearrangeerd en professioneel opgenomen werkstuk van muziekveteranen die hun capaciteiten ook al eerder in dienst van andere Amerikaanse artiesten hebben bewezen. U zult van ons in elk geval geen klachten horen over het nieuwe album van ‘The Complaints’.

(valsam)

Nine years after the release of their third record ’Sunday Morning Radio’, the American rock trio ’The Complaints’ is presenting their new album ’Talk To Me’ with 8 songs that are comparable with the sound of Tom Petty and Coldplay. A catchy melody and professional vocal performance are the key elements of the work of these music veterans.” - www.rootstime.be 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: THE COMPLAINTS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

Label: CompRecords

video

info: Hemifran