IKE TURNER & THE KINKS OF RHYTHM - TRAILBLAZIN’ THE BLUES
WILLIE DIXON: EVERYTHING BLUES -THE SINGER, THE WRITER, THE PRODUCER (1954-1962)
OTIS SPANN IN SESSION - DIARY OF A BLUESMAN (1953-1960)
SAM “THE MAN” TAYLOR - MUSIC WITH THE BIG BEAT - BLUE MIST

 

website - facebook

Het Britse label Jasmine Records is een label dat deel uit maakt van Hasmick Promotions Limited. Hasmick Promotions Ltd werd in 1965 opgericht. Oorspronkelijk specialiseerde het bedrijf zich in het importeren uit de Verenigde Staten van hardware die in voertuigen kon geplaatst of gebruikt worden. Met de fabricage van 8-track spelers, cartridges en cassettes werd ze snel een van de grootste in West-Europa.

In 1982 werd het Jasmine Label opgericht om LP's en cassettes te gaan produceren. Het nieuwe label richtte zich aanvankelijk op het uitbrengen van gelicentieerde jazz- en Personality-opnames. Later in 1985 lanceerde Jasmine Records met succes de Country & Western-catalogus.

In 1990 werden de eerste cd's van Jasmine uitgebracht. Momenteel focust het label zich enkel op het heruitbrengen van de betere bigband, jazz, country, folk, rock and r’n’r, r&b, soul, doo wop, blues en… opnames. De originele releases worden digitaal opnieuw gemasterd met behulp van de nieuwste apparatuur.

Recent bracht Jasmine Records vier nieuwe albums uit: Ike Turner & the Kings of Rhythm: ’Trailblazin’ the Blues, Willie Dixon: ‘Everything Blues, the Singer, the ’Writer, the Producer (151-1962)’, Otis Spann in Session: ‘Diary of a Chicago Bluesman (1953-1960)’ & Sam “the Man” Taylor: ‘Music With the Big Beat – Blue Mist’.


.

IKE TURNER & THE KINKS OF RHYTHM - “TRAILBLAZIN’ THE BLUES (1951-1957)“ - VIDEO

Izear "Ike" Luster Turner Jr. (Clarksdale, MS 02/11/1931 - San Marcos, CA 12/12/2007) was een pianist en gitarist, producer, songwriter, bandleider en talentenjager. Samen met zijn toenmalige vrouw Tina Turner vormde hij in de jaren zestig en zeventig het wereldberoemde duo Ike & Tina Turner.

Wat zijn de belangrijkste dingen die je van Ike Turner moet onthouden? Hij leerde boogiewoogie van pianist Pinetop Perkins | In of rond 1950 richtte Turner zijn band The Kings of Rhythm op | In 1951 namen Ike Turner & His Kings of Rhythm “Rocket 88” op, waarschijnlijk de eerste echte r’n’r plaat | Eerst speelde Turner enkel piano, later leerde hij ook gitaar | Als talentscout hielp hij o.a. Howlin' Wolf en B.B. King aan een platencontract | Hij ontdekte een jong zangeresje uit Tennessee, Anna Mae Bulloc (aka Little Ann, aka Tina Turner), met wie hij in 1958 trouwde | 1959: samen nemen ze voor het Sun-label "A Fool In Love" op | Ike’s oude band wordt Ike & Tina Turner Revue, met Tina Turner als leadzangeres en The Ikettes as achtergrondkoortje | Biografie “I, Tina” (1987) (Ike zou Tina mishandelen) | 1966: deal met Phil Spector: "River Deep - Mountain High" | 1969: voorprogramma Rolling Stones | Ike Turner opent eigen studio, Bolic en brengt "Nutbush City Limits" uit| 1975: Tina stapt uit tournee en wil scheiden | Ike wordt veroordeeld voor illegaal drugsbezit | Turner werkte voor Sam Philips bij Sun Records, voor Bihari Brothers bij Modern Recordsen Syd Nathans King bij het Federal Label |

In de jaren negentig pakte Ike weer de draad op. Hij bracht in 1999 een eigen autobiografie uit, “Takin' Back My Name”, en in 2001 bracht hij een album uit, ‘Here and Now’, dat werd genomineerd voor een Grammy. In 2006 was de toen 75-jarige Ike Turner een van de sterren in de Night of the Proms-shows. Turner werd opgenomen in de Mississippi Musicians Hall of Fame. Hij stierf op 76-jarige leeftijd aan een overdosis cocaïne.

Er bestaat geen twijfel over dat Ike Turner een iconische verschijning was in de vroege ontwikkeling van R&B en R&R in de jaren vijftig. JASMINE RECORDS bracht het compilatiealbum ‘TRAILBLAZIN’ the BLUES’ uit met twee cd’s en zestig opnames uit de vroege jaren twintig van IKE TURNER als songwriter, of nummers die hij produceerd heeft. Op de meeste nummers speelde Turner  gitaar. Hij was ook bandleider en de meeste van deze uitvoeringen worden geleid door leden van zijn band of in het geval van The Kings Of Rhythm, de band zelf.

Dit uitstekend dubbel album opent met de hit “Rocket '88” (van Jackie Brenston & the Delta Cats) en sluit af met “Trail Blazer” (van Ike Turner & his Orchestra). Onderweg word je getrakteerd op niets anders dan toppers uit het grote aanbod van R&B, R&R en blues, waarbij ik om Ike’s inbreng/ belang aan te geven, o.a. nummers als “Dry Up baby” (Bobby Bland), “Hand in Hand” (Elmore James & his Broomdusters), “Boogiewoogie Woman” (BB King), “Lookin’ For My Baby” (Little Milton), “No Ridin’ Blues” (Charlie Booker) en “I’m Tired of Beggin’” (Sly Fox), wetende dat ik zeker niet volledig ben, toch nog even wil vernoemen.

Alle nummers op het dubbel album bewijzen op een of andere manier Ike Turner’s grote talent in de verschillende domeinen in de muziek. Ike slaagde er stees in, al dan niet met zijn eigen composities, het beste uit de artiesten te halen. ‘Trailblazin’ The Blues’ is een album dat een goed beeld schept van Ike Turner’s belangrijke bijdrage aan de muziek in de jaren vijftig.

֍
.

WILLIE DIXON: “EVERYTHING BLUES - THE SINGER, THE WRITER, THE PRODUCER (1954-1962)“ - VIDEO

Willie Dixon (Vicksburg, MS 01/07/1915 – Burbank, CA 29/01/1992) was een Amerikaanse bluescomponist, maar ook producer, pianist, bassist en zanger. Dixon werkte in de jaren ‘40 voor het Chess-label met alle groten van de Chicagoblues, zoals Muddy Waters, Howlin' Wolf, Memphis Slim, Bo Diddley en zelfs Chuck Berry.

Veel van zijn songs zijn ook door andere artiesten uitgebracht. Klassiekers van zijn hand zijn: "Little Red Rooster", "I Ain't Supersticious", "Back Door Man", "Spoonful", "I Just Want to Make Love to You", "You Can't Judge a Book by the Cover". Zijn nummers werden veelvuldig gecoverd door o.a. The Rolling Stones, The Doors, Led Zeppelin, Jeff Beck Group, Etta James, Cream, Ten Years After, Manfred Mann en Selah Sue. André van Duin vertaalde in 1972 Dixon’s "I'm Nervous" in "De Zenuwpees". Van Dixon is ook "Wang Dang Doodle", dat in 1970 door Livin' Blues op single uitgebracht werd.

Dixon werd opgenomen in de Mississippi Musicians Hall of Fame. Hij overleed op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen.

Vijfentwintig nummers van WILLIE DIXON als zanger, songwriter of producer, origineel opgenomen voor Checker/Chess, zijn heruitgegeven door JASMINE RECORDS, met als titel ‘EVERYTHING BLUES – THE SINGER, THE WRITER, THE PRODUCER (1954-1962)’. Zoals de titel al doet vermoeden, blikt dit compilatiealbum terug naar de carrière van Willie Dixon als een succesvolle songwriter, producer en zanger van het Big Three Trio, Willie Dixon en The All Stars en het Lucky Three Trio.

De eerste 14 nummers zijn Willie's solo-opnames op Chess Records en omvatten zijn enige hit onder zijn eigen naam "Walking The Blues". Zijn andere singles waren ook allemaal uitzonderlijke opnames, maar niemand wist ze op de juiste manier in kaart te brengen. Tegen die tijd had Dixon al grote hits met zijn nummers en producties voor Muddy Waters (“I Just Want to Make Love to You” – “I'm Ready”), Little Walter (“My Babe”), Howlin’ Wolf (“Spoonful” – “The Red Rooster” – “Going Down Slow”) en Otis Rush (“I Can't Quit You Baby” – “My Love Will Never Die” – “Groaning the Blues”). Een selectie van nog meer geweldige nummers en hits vormen de rest van deze compilatie. Willie Dixon produceerde via Chess studio’s een stroom klassieke platen en een formidabel portfolio met liedjes die de wereldwijde opleving van de blues tijdens de jaren zestig van brandstof zouden kunnen voorzien.

֍

.

OTIS SPANN IN SESSION - “DIARY OF A BLUESMAN (1953-1960)“ - VIDEO

Otis Spann (1930-1970) wordt beschouwd als de beste naoorlogse Chicago blues pianist. Hij werd geboren in de staat Mississippi, naargelang de bron, in Belzoni in 1924 of in Jackson in 1930. Zijn vader noemde zich als pianist Friday Ford en zijn Moeder, Josephine Erby, was een gitariste die nog samenwerkte met Memphis Minnie en Bessie Smith. Otis’ stiefvader Frank Houston Spann, was een preker en muzikant. Op zijn zevende leerde Otis piano spelen.

Spann verhuisde in 1946 naar Chicago, daar werd Big Maceo Merriweather zijn mentor. Hij trad er solo op en met gitarist Morris Pejoe. Spann verving in 1952 Merriweather, die toen Muddy Waters' pianist was. Hij speelde in Muddy’s band tot hij stierf in 1968. Daarnaast werkte Spann ook solo en speelde hij als sessie muzikant met o.a. Bo Diddley (hij werkte mee aan Bo Diddley’s hit “I’m A Man”) en Howlin' Wolf.

Spann tekende bij Chess Records en nam er in 1954 de single "It Must Have Been the Devil" op met B.B. King en Jody Williams op gitaar. In zijn Chess periode nam hij ook op met Chuck Berry ("You Can't Catch Me"). In 1956 stond hij in de studio met Big Walter Horton en Robert Lockwood. In 1960 waren er in NY opnames met Robert Lockwood, Jr. en zanger St. Louis Jimmy (‘Otis Spann Is the Blues’ [1960]). Spann’s solocarrière startte pas goed nadat Chess het live album ‘Muddy Waters, at Newport 1960’ uitbracht. Spann was ook de pianist op het live album van John Lee Hooker op het Newport Jazz Festival.

Verder werkte Spann ook al samen met Eric Clapton en James Cotton. Op ‘The Blues Is Where It's At’ [1966] zijn George "Harmonica" Smith, Muddy Waters en Sammy Lawhorn te horen en op ‘The Bottom of the Blues’ [1967] zijn vrouw Lucille Spann. Spann is te horen op opnames van Buddy Guy, Big Mama Thornton, Peter Green en Fleetwood Mac. In 2012 bracht Silk City Records zijn album ‘Someday…’ met live en studio opnames uit 1967 met als producer Son Lewis uit.

Otis Spann overleed in 1970 in Chicago aan lever kanker. Hij werd anoniem begraven op het kerkhof van Burr Oak in Alsip, Illinois. Op zijn graf stond meer dan dertig jaar lang géén grafsteen. Steve Salter (president van het Killer Blues Headstone Project) schreef een brief naar het Blues Revue magazine, met de vraag om hier iets aan te doen, omdat Spann als pianist meer eer verdient. Met donaties van over de hele wereld, kon men in 1999 een grafsteen plaatsen met de tekst: “Otis played the deepest blues we ever heard – He'll play forever in our hearts". In 1980 werd Otis Spann postuum ingelijfd in Blues Hall of Fame.

Al eerder werden er bij JASMINE RECORDS de Eddie Taylor en Jody Williams 'In Session' albums uitgebracht. Met de opvolger ‘OTIS SPAN in SESSION: DIARY of a CHICAGO BLUESMAN (1953-1960)’ worden de sessies die Spann deed in Chicago tussen 1953 en 1956, live optredens tijdens het Newport Jazz Fest en zijn eerste legendarisch album ‘Otis Spann is the Blues' [1960] op twee cd’s gebundeld.

CD 1 start met enkele Muddy Waters’ nummers. “Blow Wind, Blow” is een opname uit 1953, waarop Otis als sessiepianist te horen is. Na “Mad Love” en “Hoochie Coochie Man” gaat de reis gaat verder met Howlin' Wolf, Junior Wells, Little Walter, Bo Diddley, Sonny Boy Williamson, Chuck Berry en John Lee Hooker. Op CD 2 staan vier bonusnummers van JL Hooker, waarvan drie niet op het originele ‘Live at Newport’ [2002] album terecht kwamen. Het succes van deze opnames zorgde ervoor dat Spann’s solocarrière een vlucht nam en dat hij kon tekenen bij het jazzlabel Candid Records. Hieruit resuleerde ook het album ‘Otis Spann Is The Blues’. Met dit integraal album sluit ook de CD 2 van ‘Otis Spann In Session: Diary Of A Chicago Bluesman 1953-1960’ af.

Het Jasmine label heeft met deze nieuwe ‘In Session’ uitgave van Otis Spann opnieuw een topper op de markt gebracht. Het brengt Otis Spann’s werk als sessiemuzikant en soloartiest in de aandacht. Terecht, want in het zog van de andere grote Chicago blues pianisten, steekt Otis Spann met kop en schouders boven hen uit. Voor de fans is dit uiteraard een “must have”!

֍.

SAM “THE MAN” TAYLOR - “MUSIC WITH THE BIG BEAT / BLUE MIST“ - VIDEO

Samuel Leroy Taylor, Jr. (1916-1990), aka Sam "The Man" Taylor, was een Amerikaanse jazz en blues tenor saxofonist, die door zijn stijl met zijn tenor sax solo’s in R&B en jazz de standaard werd. Taylor werd geboren in Lexington, Tennessee. Hij studeerde aan de Alabama State Universiteit, waar hij lid was van de Bama State Collegians. Later werkte hij samen met “Scat Man” Crothers, Cootie Williams, Lucky Millinder, Cab Calloway, Ray Charles, Buddy Johnson, Louis Jordan en Big Joe Turner. Taylor was in de jaren vijftig een van de meest gevraagde sessie saxofonisten in New York. Taylor verving Count Basie als bandleider op de Alan Freed's radio show “Camel Rock 'n Roll Dance Party”, op CBS.

Sam Taylor kennen velen, want hij speelde de sax solo op Big Joe Turner's klassieker "Shake, Rattle and Roll" en ook (in 1953) op "Harlem Nocturne" en "Money Honey" van Clyde McPhatter & the Drifters. Voor zij die die nog twijfelen, is er ook nog "Sh-Boom" van de Chords, waar hij ook aan meewerkte. Taylor debuteerde zelf in 1955 met ‘Blue Mist’ en komt daarna met nog meer “mistige” namen voor de volgende albums. In hetzelfde jaar bracht hij ook ‘Music With the Big Beat’ uit. In de sixties was Sam Taylor de leider van de een vijfkoppige band, de Blues Chasers. In 1999, tien jaar na zijn dood, bracht men zijn album ‘Swingsation’ uit.

In navolging van Willis 'Gator Tail' Jackson, is er nu ‘MUSIC WITH THE BIG BEAT – BLUE MIST’ van SAM “THE MAN” TAYLOR . Het is één van de vier releases die JASMINE RECORDS van R&B-saxofonisten van eind jaren veertig, begin jaren vijftig, ondertussen al uitgebracht heeft. Net als bij 'Gator Tail' blaast Sam 'The Man' je de sokken uit als men naar hem luister.

De CD met achtentwintig tracks bestaat drie delen. Na vier nummers van Claude Cloud & his Thunderbirds (waarop Taylor als gastsaxofonist te horen is), volgen Taylor’s albums ‘Music  with the Big Beat’ [1956] en ‘Blue Mist’ [1955]. Het zijn swingende tracks zoals “Cloudburst, “Let’s Ball” en “Oo, Wee”. Er staan ook meer bluesy tracks op zoals “Sams’ Blues”, “Real Gone”, “Harlem Nocturne”, “September Song” en “Bluer than Blue”. Daarnaast zijn er zelfs enkele bekende covers als “The Very Thought of You”, ”As Time Goes By” en “Someone to Watch over Me”. Sam “The Man” Taylor overleed in 1990 op vierenzeventig jarige leeftijd. Interessant album voor wie van saxofoonmuziek en historische opnames houdt!

Jasmine Records blijft doen waar ze goed in is. Met kwalitatieve heruitgaven biedt ze de muziekliefhebbers uitstekende compilaties aan van hun favoriete artiesten en muziek genres. Door de albums leven de artiesten eindeloos verder en krijgen we een nog beter inzicht in de muziekgeschiedenis, die ook nu nog de bron en inspiratie is voor de artiesten van nu…

“Jasmine Records keeps on doing what she’s good at. With qualitative reissues, she offers music lovers excellent compilations of their favorite artists and music genres. Through the albums the artists live endlessly and, we get an even better insight into music history, which is still the source of knowledge and inspiration for the artists of today…” – eric schuurmans for www.rootstime.be

Eric Schuurmans

website - facebook


Album track list IKE TURNER & THE KINGS OF RHYTHM: TRAILBLAZIN’ THE BLUES (1951-1957):  
DISC 1: 01.”Rocket '88'” - Jackie Brenston & his Delta Cats - 02.”Im Lonesome Baby” Ike Turner and his Kings of Rhythm - 03. “Dry Up, Baby” – Robert Bland (Bobby Bland) - 04. “Heartbroken and Worried” – Ike Turner and his Kings of Rhytm - 05.”My Real Gone Rocket” – Jackie Brenston and his Delta Cats - 06.”Looking for my Baby” – Bonnie and Ike Turner - 07.”Hand in Hand” – Elmore James and his Broomdusters - 08.”All in My Dreams” – Boyd Gilmore – 09.”Good Morning Baby”” – Drifting Slim - 10.”Please Send My Baby Back” – Sunny Blair - 11.”Whole Heap off Mamma” – Brother Bell - 12.”Troubles and Heartaches” – Ike Turner with Ben Burton & his Orchestra - 13.”Ugly Woman (Peg Leg Baby)” – Johnny O'Neal - 14.”You’re Drivingn Me Insane” – Ike Turner with Ben Burton & his Orchestra - 15.”Love is a Gamble”” – Ike and Bonnie Turner - 16.”Blue Serenade” – Baby Face Turner - 17.”Boogie Woogie Woman”” - B. B. King - 18.”Homesick for my Baby” – Little Milton - 19.”My Heart Belongs to You” – Ike and Bonnie Turner - 20.”Stay at Home” – Eugene Fox - 21.”Charley’s Boogie Woogie” – Charley Booker - 22.”I Ain’t Drunk” – Lonnie “The Cat” - 23.”Love is Scare” -  “Lover Boy” (aka Ike Turner) - 24.”Wicked Little Baby” – Clayton Love - 25.”Johnny’s Dream” – Johnny O'Neal - 26.”Nobody Wants Me” – Ike Turner - 27.”If You Love Me” – Little Milton - 28.”No Ridin’ Blues” – Charley Booker - 29.”Night Howler” – Billy Gale and his Orchestra - 30.-“The Woodchuck” – Billy “The Kid” Emerson
DISC 2: 01.”Looking for my Baby” – Little Milton - 02.”Go to It” – Ike Turner - 03.”Why Don’t You Believe in Me” – Clayton Love – 04”The Road I Travel” – Lonnie “The Cat” - 05.”Gypsy Blues” – Matt  Cockrell - 06.”The Way You Sed to Treat at Me” – “Lover Boy” (aka Ike Turner) - 07.”Hoo-Doo Say” – The Sly Fox - 08.”Nothing But Money” – Jessie Knight - 09.”Dead Letter Blues” – Johnny O'Neal - 10.”I'm Tired of Beggin'” – The Sly Fox - 11.”Loosely (The Wild One)” – Ike Turner - 12.”Suffacate” – Johnny Wright - 13.”Alone and Blue” – Little Milton - 14.”I Wanna Make Love to You” – The Trojans - 15.”Why Did You Leave Me” – Ike Turner - 16.”I'm Tore Up” – Billy Gayles with Ike Turner's Rhythm Rockers  - 17.”Gonna Wait For My Chance” – Jackie Brenston - 18.”Cubano Jump” – Ike Turner - 19.”The World is Yours” – Johnny Wright - 20.”Sad as a Man Can Be” – Billy Gayles with Ike Turner’s Kings of Rhythm - 21.”What Can it Be” – Jackson Brenston - 22.”Down in the Bottom” – The Rockers - 23.”Cuban Getaway” – Ike Turner - 24.”You’re your  Fine Frame Home” – Billy Gayles - 25.”She Made My Blood Run Cold” – Ike Turner and his Kings of Rhuthm - 26.”The Big Question” – Ike Turner and his Kings f Rhythm - 27.”Just One More Time” – Billy Gayles with Ike Tiurner’s Kings of Rhythm - 28.”Do You Mean It” – Ike Turner and his Kings of Rhythm - 29.”Much Later” – Jackie Brenston with Ike Turner’s Kings of Rhythm - 30.”Trail Blazer – Ike Turner and his Orchestra    

Album track list WILLIE DIXON: EVERYTHING BLUES, THE SINGER, THE WRITER, THE PRODUCER (1951-1962):
THE SINGER: 01.”Wang Dang Doodle” – 02.”So Long” – THE BIG THREE TRIO: 03.”Violent Love“ – WILLIE DIXON & the ALL STARS: 04.”Alone” – 05.”If You're Mine“ – 06.”Walking The Blues“ – 07.”Crazy For My Baby” – 08.”I Am The Lover Man” – 09.”The Pain In My Heart” – 10.”29 Ways” – 11.”Firey Love” – 12.”All The Time“ – LUCKY THREE TRIO: 13.”Back Home In Indiana” – 14.”Wrinkles” - THE WRITER, PRODUCER, ARRANGER: 15.”I Just Want To Make Love To You” [Muddy Waters] – 16.”I'm Ready” – [Muddy Waters] – 17.”My Babe” [Little Walter] – 18.”I Can't Quit You Baby“ [Otis Rush] – 19.”My Love Will Never Die“ [Otis Rush] – 20.”Groaning The Blues” [Otis Rush] – 21.”Tell Me, Darling” [Betty Everett & The Willie Dixon Band] – 22.”Hidden Charms” [Charles Clarke & The Willie Dixon Band] – 23.”Spoonful” [Howlin’ Wolf] – 24.”The Red Rooster“ [Howlin’ Wolf] – 25.”Going Down Slow” [Howlin’ Wolf]

Album track list OTIS SPANN IN SESSION: DIARY OF A CHICAGO BLUESMAN (1953-1960):
DISC 1: MUDDY WATERS (with Little Walter: h, Jimmy Rogers: g & Elga Edmonds: d – Chicago 1953) 01.”Blow Wind, Blow” - 02.”Mad Love” - 03.”I'm Your Hoochie Coochie Man” - 04.”She’s So Pretty” – THE HOWLIN WOLF (with lee Cooper: g, Willie Dixon: b & Earl Phillips: d – Chicago 1954): 05.”Rockin’ Daddy” - JUNIOR WELLS (with Muddy Waters, Louis Myers: g, Willie Dixon: b & Fred Below: d - Chicago 1954): 06.”'Bout the Break of Day” - 07.”Lawdy! Lawdy” - 08.”So; All Alone” - LITTLE WALTER: 09.”I Got to Find My baby” - HOWLIN WOLF (with Jody Williams, Hubert Slim: g, Willie Dixon: b & Early Phillips: d – Chicago 1954): 10.”Baby How Long?” - 11.”Evil is Goin’ On” - LITTLE WALTER: 12.”You’d Better Watch Yourself” - HOWLIN' WOLF: 13.”I'll Be Around” - OTIS SPANN (with George Smith: h, BB King: g, Jody Williams: g , Willie Dixon: b & Earl Phillips: d – Chicago 1954) : 14.”It Must Have Been the Devil” - 15.”Five Spot” - BO DIDDLEY (with Elias Bates: v/g, Billy Boyd Arnold: h, Willie Dixon or James Bradford: b, Clifton James: d, Jerome Green: mcrs – Chicago 1955): 16.”I'm a Man” - 17.”Bo Diddley” - 'SONNY BOY' WILLIAMSON or SONNY BOY WILLIAMSON: (with Muddy Waters, Jody Williams: g, Willie Dixon: b, Fred Below: d – Chicago 1955) 18.”Don’t Start Me Talkin’” - 19.”All My Live In Vain” - CHUCK BERRY (with Johnny Johnson: p, Willie Dixon: b & Ebby Hardy – Chicago 1955): 20.”You Can’t Catch Me” - 21.”No Money Down” - 'SONNY BOY' WILLIAMSON or SONNY BOY WILLIAMSON (with Robert Lockwood:Jr., Luther Tucker: g, Willie Dixon: b & Fred Below: d – Chicago 1956): 22.”Let Me Explain” - 23.”Your Imagination” - OTIS SPANN (with Walter Horton: h, Robert Lockwood jR.: g, Willie Dixon: b & Fred Below: d – Chicago 1956): 24.”I'm Leaving You” - 25.”I'm In Love With You Baby” - BO DIDDLEY (with Willie Dixon: b, Clifton James: d & Jerome Green – Chicago 1956): 26.”Cops and Robbers”
DISC 2: OTIS SPANN (with James Cotton: h, Pat Hare: g, Andrew Stephens: d & Francis Clay: d – Newport Jazz Fest, Rhode Island 1960): 01.”Boogie Woogie” - 02. Slow Blues” - 03.”Jump Blues” - JOHN LEE HOOKER (with James Cotton: h, Ptis Spann: p, Pat Hare: g, Andrew Stephens: h & Francis Clay: d – Newport Jazz Fest, Rhode Island – 1960): 04.”It’s My Own Fault” - 05.”Maudie” – 06” I Wanna walk” - 07.”I Wish You Were Here” - OTIS SPANN (with Otis Span: v-1/p, St Louis Jimmy Oden: v-2 & Robert Lockwood Jr.: v-3/g – NYC 1960): 08.”Great Northern Stomp - 09.”Otis in the Park” - 10.”Worried Life Blues” - 11.”Country Boy” - 12.The Hard Way” - 13.”Beat-Up Team” - 14.”Take a Little Walk With Me” - 15.”I Got Rambling On My Mind” - 16.”Little Boy Blue” - 17.”My Daily Wish”

Album track list SAM “THE MAN” TAYLOR: MUSIC WITH THE BIG BEAT – BLUES MIST:
CLAUDE CLOUD & HIS THUNDERCLAPS: 01.”Cloudbrust” - 02.”One Bone” - 03.”High Winds” - 04.”Bang Up” – “MUSIC WITH THE BIG BEAT”: 05.”The Big Beat” - 06.”Lets’s Ball” - 07.”Fish Roll” - 08.”Oo, Wee” - 09.”Look Out” - 10.”Sam’s Blues” - 11.”The Boss is Home” - 12.”Ride, Sammy, Ride” - 13.”Real Gone” - 14.”Do-A-Lu” - 15.”Taylor Made” - 16.”Road Runner” – “BLUE MIST”: 17.”Harlem Nocture” - 18.”To a Wild Rose” - 19.”September Song” - 20.”Bluer Than Blue” - 21.”The Very Thought of You” - 22.”Lonely Love Affair” - 23.”Don’t Take Your Love From Me” - 24.”Iindin Summer” - 25.”As Time Goes By” - 26.”Someone to Watch Over Me” - 27.”Blue Mist” - 28.”Tara’s Theme”