BRUCE MARSHALL GROUP - BORROWED TIME

 

Dat de Amerikaan Bruce Marshall een ervaren muzikale rat is, is genoegzaam gekend. De, uitstekende, zanger-gitarist weet zich op deze “Borrowed Time” te omringen met David Cournoyer (gitaar, bas), Steve Roberge (saxofoon, harmonica), Glen Di Tomaso (bas) en Peter Premo (drums). Of dit wil zeggen dat dit de definitieve bezetting is van ’s mans band is wat voorbarig misschien want er waren nogal wat personeelswisselingen in het verleden. Er vallen trouwens ook nog enkele gastmuzikanten te noteren op dit gevarieerde album.

Elf originele nummers en een uitstekende cover van het tijdloze “Sleepwalk” van Santo & Johnny, dat is wat we te beluisteren krijgen. Het swingende “Caught In The Middle” met snijdende sax en doordringende baslijnen mag het feestje openen. Maar toch zijn wij nog meer onder de indruk van het soulvolle, trage titelnummer. Deze slowblues herbergt even pakkend orgel- als doordringend gitaarwerk.

En, waarschijnlijk zo gepland, krijgen we hierna weer swingende bluessongs te horen met “Flat Tire Shuffle” en het naar Jazz knipogende “Short On Cash”. En opnieuw noteren we even later een schitterende slowblues: “If Dreams Were Money”. Deze heerlijke trage heeft pakkend snarenspel en dito zang van Marshall. Emotievol zou je kunnen zeggen, maar het is meer dan dat. Hij lijkt de pijn wel te willen uitschreeuwen en dat gegeven onderstreept door accentuerende gitaren maakt van deze track voor ons het absolute hoogtepunt op het album.

Maar er vallen nog hoogtepunten te noteren. De akoestische ballade “Smooth Ride Up” met heerlijke zang en dito backingvocals bijvoorbeeld maar evenzeer hun vertolking van “Sleepwalk” maakt diepe indruk op ons. Het werkelijk indrukwekkend gitaarspel met die snaren die schijnbaar achteloos in mekaar overlopen, intiem, warm, een heerlijke versie. Of wat dan gedacht van het afsluitende “Seeds Of Doubt” ? het is een (h)eerlijk, sober Bluesnummer, Bruce solerend op akoestische gitaar, en een waardig slot van een uitstekend album!

Luc Meert

 

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: ATM Records

video