JENNIFER PORTER – THESE YEARS

Haar liefde voor klassieke muziek en jazz heeft de Amerikaanse Jennifer Porter ertoe aangezet om een eigen carrière in de wereld van jazz- en bluesmuziek uit te bouwen. Ze is een klassiek geschoolde pianiste en brengt op haar platen liedjes in de jazz-, blues- en countrystijl. Met haar laatste album “Easy Living” werd ze genomineerd voor een ‘Independent Music Award’ in de categorie jazz-zangeressen.

In de voorbije jaren trad ze als zangeres op bij het gekende ‘Glenn Miller Orchestra’ en ze speelde ook mee bij optredens van zydeco-accordeonist C.J. Chenier en bij de rond accordeonist Nathan Williams geformeerde zydeco-, blues- en cajungroep ‘Nathan And The Zydeco Cha-Chas’ uit Louisiana. Op haar nieuwste, zevende studioalbum “These Years” brengt Jennifer Porter vijf eigen composities en vijf zorgvuldig geselecteerde covers van enkele van haar ‘all time’ favoriete liedjes.

Dat begint met het wondermooie “Crazy Love” van Van Morrison en gaat nadien verder met “Beast Of Burden” van ‘The Rolling Stones’ uit hun album “Some Girls” van 1978. Ook Bob Dylan wordt geëerd met een versie van zijn hit “On A Night Like This” dat voor het eerst op zijn in 1974 uitgekomen album “Planet Waves” te horen was. C.J. Chenier, de Creoolse zoon van ‘King Of Zydeco’-legende Clifton Chenier speelt bij dit nummer schitterend mee op zijn geliefde accordeon.

Uit het retrospectieve album “The Early Years – Volume Two” van Tom Waits dat in 1993 werd uitgebracht selecteerde Jennifer Porter het mooie liefdesliedje “In Between Love” voor een knappe coverversie. De vijfde cover is er één van het nummer “Unchain My Heart”, geschreven door Bobby Sharp, maar vooral gekend in de versies van Ray Charles uit 1961 en Joe Cocker in 1987.

Zoals hierboven al aangegeven brengt Jennifer Porter ook vijf eigen liedjes en daar kunnen wij ook best van genieten. Zo is het op de video te beluisteren singletje “Road to Redemption” een knap gezongen soulballad met hitpotentieel. De albumtiteltrack “These Years” is een laid back gebrachte jazzballad met knap vocaal werk van deze artieste.

De typische jazzsound is aanwezig in de nummers “My Secret Desire” en “Skin And Bone”. Er wordt ook imponerend afgesloten met een zelfgeschreven liefdesballad die “For You” als titel meekreeg. Wij hebben alvast heel fijn kunnen genieten van alle tien tracks op dit nieuwe album van Jennifer Porter, die hiermee een leuke plaat voor de rustige avonduurtjes in de relaxzetel met een glaasje wijn heeft afgeleverd.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video