JUDY BLANK – MORNING SUN

Judy Blank is een 24-jarige Nederlandse singer-songwriter die voor het eerst in de schijnwerpers trad toen ze in 2013 na winnaar Michael Prins tweede eindigde in de tv-wedstrijd ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ in 2013. Een jaartje later bracht ze haar debuutplaat “When The Storm Hits” al op de markt en kon ze een paar optredens versieren op de grotere festivals in Nederland.

In alle rust bleef ze intensief verder werken aan nieuwe liedjes die nu op haar tweede album “Morning Sun” terecht zijn gekomen. Haar composities kunnen in de categorie folk en country geklasseerd worden, maar vaak worden deze liedjes hier gebracht op een poppy melodie. Een goed voorbeeld hiervan is de eerste single die uit dit album getrokken werd: “Mary Jane” (zie video) drijft op een soulvolle en knap geïnstrumenteerde sound en ook de tweede single “Tiger Eye Stone” heeft een groot hitpotentieel.

De elf liedjes op het album “Morning Sun” werden allemaal opgenomen in de ‘Southern Ground’-studio in Nashville, Tennessee onder het professionele toezicht van producer Chris Taylor die ook aan de knoppen stond voor eerdere platen van o.a. Elle King, ‘The Wood Brothers’ en Miranda Lambert. Alle studiomuzikanten die voor de instrumentale begeleiding bij deze songs zorgden zijn toppers uit Nashville.

Toen we de uitzendingen van ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ indertijd volgden, was het al meteen duidelijk dat de toekomst van deze Judy Blank in de muziek lag en dat ze heel mooie songs kon schrijven en zingen. De snel toegenomen maturiteit die uitstraalt van haar werk op ‘Morning Sun’ bewijst dat ons gevoel van destijds helemaal terecht was.

Pareltjes als Americana-songs “Lay Me Down” en “Tangled Up In You”, het jazzy “Sweet Love” waarop ze zichzelf enkel op akoestische gitaar begeleidt, het emotioneel vertelde verhaal in “1995”, de heerlijke loepzuiver gezongen breekbare ballad “Unbroken” en het over een verloren gegane liefde handelende “Who’ve You Been Loving Lately” mogen wat ons betreft zonder meer voor airplay de betere radiostations op. Met een prachtliedje als “Riverbed” mag je zelfs mikken op de Amerikaanse countryhitlijsten.

Met haar nog zeer jonge leeftijd op de teller en haar connecties met de Amerikaanse muziekindustrie denken we dat er nog een heel mooie toekomst in de wereld van folk- en countrymuziek is weggelegd voor deze Judy Blank. We hopen alleen maar dat ze haar Nederlandse roots nooit zal vergeten en haar mooie liedjes ook in onze contreien zal blijven komen zingen. Wij zullen hier bij ‘Rootstime’ haar toekomstige carrière alleszins van heel nabij blijven opvolgen en u er ten gepaste tijde over berichten.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Munich Records
Distr.: V2 Benelux

video