HANDSOME JACK – EVERYTHING’S GONNA BE ALRIGHT

Als het van de New Yorkse rockgroep ‘Handsome Jack’ afhangt, dan komt alles uiteindelijk wel in orde. Dat is wat we alleszins menen te mogen concluderen uit de titel van het nieuwste album “Everything’s Gonna Be Alright” van dit trio rockers uit Lockport, bestaande uit zanger-gitarist Jamison Passuite, bassist Joe Verdonselli en drummer Bennie Hayes.

Samen tekenden de drie leden voor het componeren van de elf nummers die op deze plaat te horen zijn. Verwacht geen snoeiharde gitaarrockmuziek van ‘Handsome Jack’, want ze gaan op deze cd behoorlijk frequent over tot het brengen van door blues- en soulmuziek geïnfecteerde ballads. Openingstrack en single “Keep On” (zie video), “Baby Be Cool”, het soulvolle “Why Do I Love You The Way I Do”, “Do You Dig It” en de door akoestische gitaar begeleide kers-op-de-taart-afsluiter “Got It Bad” zijn hiervan maar enkele voorbeelden.

De sound die deze band op dit album brengt roept bij ons alvast warme herinneringen op aan de muziek van ‘Creedence Clearwater Revival’ met rocknummers waar een rauw kantje aan zit. Ook de schuurpapieren stem van Jamison Passuite lijkt zelfs op die van ‘CCR’-frontman John Fogerty. Dat menen wij vooral terug te horen in het nummer “City Girls” dat ook iets van de jonge ‘Rolling Stones’ wegheeft, of in de songs “Getting Stronger”, “Holding Out”, “Bad Blood” en “Hey Mama (Put Your Red Dress On)”.

De producer van het ‘Handsome Jack’-album “Everything’s Gonna Be Alright” is Ben McLeod, de gitarist van de Amerikaanse bluesrockgroep ‘All Them Witches’ uit Nashville, Tennessee. Hun vorige plaat “Do What Comes Naturally” uit 2014 werd geproduceerd door Zachary Gabbard, de bassist-zanger van de rockformatie ‘Buffalo Killers’ uit Ohio. Beide producers verdienen een pluim voor hun werk, maar het is toch vooral de band zelf die alle credits voor de kwaliteit van deze nieuwe plaat van ‘Handsome Jack’ mag opstrijken.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Alive Naturalsound Records
distr.: V2 Benelux

video