SUZANNE SANTO – RUBY RED

Op het hoesje van de cd “Ruby Red” staat een foto van een op een junkie lijkende jongedame met sigaret in de mond, een grote tattoo op de arm en behaloos gekleed in een wit ‘marcelleke’. Op de binnenzijde van het doosje staat echter een foto van een mooi ogende jongedame en dat is de 33-jarige zangeres Suzanne Santo uit Cleveland, Ohio toch echt wel.

Zij is bij de muziekexperts misschien wel gekend als de helft van het Americana-duo ‘HoneyHoney’ naast Ben Jaffe. Maar het was de Amerikaanse singer-songwriter en producer Butch Walker die haar kon overtuigen om het ook eens als solozangeres te proberen. Het resultaat van die poging is dit elf tracks tellende album “Ruby Red” dat Suzanne Santo samen met Butch Walker in diens gelijknamige studio heeft opgenomen.

Zelf zingt ze en speelt ze op viool, terwijl de andere instrumenten op deze nummers ingespeeld werden door Butch Walker (bas, gitaren, orgel, piano), Mark Stepro (drums), Stephen Patt (pedal steel op twee tracks) en Patrick Warren (strijkers bij het nummer “Yours Or Mine”). Op deze plaat wijkt ze toch vrij vaak af van de van ‘HoneyHoney’ gekende Americana-sound. Hier verkent ze meer het rockgenre in songs als “Handshake”, “Ghost in My Bed” en “Love Fucked Up” of in de wat minder rockende liedjes “Regrets” en “Blood On Your Knees”.

Maar ons echt overtuigen doet Suzanne Santo toch vooral in de melodieuze en sterk gezongen ballads, zoals “Best Out Of Me”, het op Amy Winehouse lijkende “Bullets”, het samen met Butch Walker gebrachte “Better Than That” (zie live versie op de video) en onze absoluut favoriete song “Yours Or Mine”. ‘HoneyHoney’ blijft ook bestaan, maar Suzanne Santo bewijst met dit album “Ruby Red” dat ze ook perfect in staat zou zijn om een solocarrière als singer-songwriter in de muziek te bewerkstelligen.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Distr.: Sonic RendezVous

video