GOSPELBEACH – ANOTHER WINTER ALIVE

Eind 2015 ontvingen we op onze redactie de debuutplaat “Pacific Surf Line” van de Californische formatie ‘GospelbeacH’ uit Los Angeles, het muzikale project van ‘Beachwood Sparks’-frontman en gitarist Brent Rademaker. In de zomer van 2017 kwam er dan een opvolger voor dat eerste album in de vorm van de cd “Another Summer Of Love” die Brent Rademaker opnam met toetsenist Jonny Niemann, leadgitarist Jason Soda, basgitarist Ben Redell en Derek Brown op drums.

Dat het niet altijd zomer is in Californië blijkt nu uit de nieuwe plaat van ‘GospelbeacH’ die “Another Winter Alive” als titel meekreeg. Deze cd kwam tot stand als resultaat van opnamen die door het trio Brent Rademaker, Jonny Niemann en Jason Soda werden gemaakt in een studio in Los Angeles. Dat is alleszins het geval voor de vijf eerste nummers op het album. Dat zijn vijf nieuwe songs van de band, want de resterende vijf tracks zijn opnamen van songs die tijdens een liveoptreden in de klassieke Victoriaanse pub ‘The Betsey Trotwood’ in de Londense wijk Clerkenwell werden gemaakt.

De eerste track op dit nieuwe album is een cover van het op de video te beluisteren nummer “Freeway To The Canyon” dat Neal Casal schreef en opnam op zijn in 2006 verschenen album “No Wish To Reminisce” van ‘Neal Casal & The Cardinals’. Neil Casal was indertijd één van de stichtende leden van ‘GospelbeacH’, maar hij verliet de groep al snel om gitaar te gaan spelen bij ‘The Cardinals’, de schitterende begeleidingsgroep van singer-songwriter Ryan Adams.

Bij de live gebrachte nummers herkennen we “In The Desert” en “You’re Already Home” uit hun vorige plaat “Another Summer Of Love” en “California Steamer” en “Out Of My Mind (On Cope & Reed)” die afkomstig zijn van hun debuutalbum “Pacific Surf Line”. Hoewel dit plaatje dus vooral reflecteert op de winterse dagen blijven de Californische zonnestralen toch nog altijd doorschemeren in enkele van de nieuwe liedjes op deze cd, vooral dan toch in het mooie “Down South”, het Beatlesque “Runnin’ Blind”, het naar Tom Petty’s werk neigende “Change Of Heart” en het melodieuze “Dreamin’”.

“Another Winter Alive” lijkt met zijn vijf overschotjes van de opnamen voor “Another Summer Of Love” en de vijf live gebrachte tracks een tussendoortje te zijn, aangeboden door de heren van ‘GospelbeacH’. Het is een plaat die de muzikale brug moet vormen naar een volwaardige nieuwe studioplaat van de groep die wellicht in de loop van 2019 in onze bus zal worden verwacht. Intussen houden we ons tijdens de koude winteravonden echter wel warm met de songs op deze leuke cd.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: Alive Natural Sound Records
distr.: V2 Benelux

video