MITCH RIVERS – RESTLESS SOUL, HEARTLESS CITY

Een rusteloze ziel in een harteloze stad, dat is hoe singer-songwriter Mitch Rivers zich klaarblijkelijk leek te voelen. Vandaar dan ook de titel van zijn uitstekend debuutalbum “Restless Soul, Heartless City” met tien eigen composities in het folk en Americana muziekgenre. De nu in het Nederlandse Haarlem wonende muzikant heeft een haat-liefde verhouding met het leven in een stad als Rotterdam, hetgeen haaks staat op zijn zoektocht naar rust en stilte.

Die gevoelens heeft hij vertaald in de songteksten van de nummers op deze eerste plaat. Een tijdje geleden was er met het nummer “Easy Way Out” al een eerste single op de markt gekomen en heel recent volgde daar een tweede single op met het schitterende liedje “Reconsider Me” dat gaat over een beëindigde liefdesrelatie en dat we heel graag ter kennismaking op bijgaande video aan u willen voorstellen.

De nu 28-jarige Mitch Rivers heeft er al een turbulente periode als straatmuzikant opzitten en hij was eveneens een tijdje actief als zanger bij de punkformatie ‘Joe Madman & The Sidewalkers’. Maar hij lijkt zich bij nader inzicht toch bijzonder goed thuis te voelen in de wereld van de singer-songwriters waar betekenisvolle verhalen op muziek geplaatst kunnen worden.

Het samen met Pablo van de Poel ( zanger van bluesrockgroep ‘DeWolff’) geproduceerde album van Mitch Rivers biedt een mooie afwisseling tussen naar rock neigende liedjes als “Easy Way Out” en “Love Will Paralyze”, een bluesy nummer met “Days And Nights” en mooie Americana-ballads zoals “Badlands No.5”, het heerlijke “City Lights” en onze favoriete songs “Reconsider Me” en “Lady Of The Bayou” dat hij in een schitterend duet zingt met de Haarlemse zangeres Marlies Kroon.

In de song “Harlem” noemt hij zijn huidige thuisstad waarschijnlijk de plaats waar hij de rest van zijn dagen in het gezelschap van zijn geliefde zal gaan doorbrengen en waar zijn rusteloze ziel wellicht wel tot rust kan komen. Het nummer “Past Midnight” drijft op een jazzy melancholische melodie en sluit dit debuutalbum van Mitch Rivers op indrukwekkende wijze af. Van deze jonge kerel gaan we in de nabije toekomst ongetwijfeld nog veel meer horen en dat vinden we nu eigenlijk al heel leuk.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

Label: V2 Records Benelux

video