GREGORY PAGE – A WILD ROSE

De nu 55-jarige Gregory Page werd in 1963 uit Armeense en Ierse ouders geboren in Londen. Zijn ouders waren muzikanten die constant doorheen de wereld reisden om op te treden, waarbij zijn moeder de leadzangeres was bij de groep ‘The Beat-Chics’ die uitsluitend uit vrouwen bestond.

Zijn muzikale interesse kwam dus niet geheel onverwacht en Gregory Page begon na een verhuis naar San Diego in Zuid-Californië zijn eigen folkliedjes te schrijven en ze onder begeleiding van zijn akoestische gitaar live te brengen tijdens optredens. In de jaren ’90 was hij ook een tijdlang lid van de formatie ‘The Rugburns’ tot hij uiteindelijk besloot om zijn succes als soloartiest te beproeven.

De traditionele elementen en instrumenten uit de Ierse folkmuziek zijn nog steeds duidelijk hoorbaar in zijn eigen composities, zoals nu ook blijkt uit de elf tracks op zijn nieuwste album “A Wild Rose” dat hij zelf produceerde, samen met Jeff Berkley en Robbie Robinson. De tweede single uit deze plaat is het swingende openingsnummer “I’m Alive” (zie video), een leuke folksong waarop Cindy Wasserman harmony vocals zingt, net als op een aantal andere tracks van dit album.

Een andere muzikale grootheid die bijdraagt aan de instrumentatie van deze liedjes is de ook op platen van Mark Knopfler meespelende gitarist Doug Pettibone en mandolinespeler Steve Peavey en violisten Dennis Caplinger, Paul Castellanos en Kira Ott leveren op hun instrument eveneens knappe staaltjes muziek af voor een paar nummers. Een naam die eveneens opvalt tussen de medewerkers aan deze plaat is die van de 29-jarige Nederlandse singer-songwriter en rootsrocker Tim Knol. Hij speelt op mandoline en zingt in duet mee met Gregory Page bij het folkliedje “Whatever Keeps You Dreaming”.

Eén van de mooiste songs op “A Wild Rose” is de als eerste single uitgebrachte, zachtjes swingende countryrocker “Waiting For The Sun Again”, maar er zijn gemakkelijk nog enkele andere pareltjes op dit album te ontdekken. Zo genoten wij van de loepzuiver gezongen akoestische ballad “Born With The Shakes Inside” en de door de jankende pedal steelklanken tot country-tearjerkers herleide liedjes “I Say Adios” en “The Trouble With You Is Me”. Ons niet-bindende advies is dan ook: ga vooral zelf genieten van deze artiest tijdens zijn in februari 2019 geplande optredens in België en Nederland.

(valsam)

1 februari 2019: De Spot, Middelburg, NL
2 februari 2019: De Melkerij, Lebbeke, BE
3 februari 2019: Café De Amer, Amen, NL
4 februari 2019: Meneer Frits, Eindhoven, NL
6 februari 2019: Luxor Live, Arnhem, NL
8 februari 2019: LantarenVenster, Rott


 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Munich Records
Distr.: V2 Benelux

video