HAT CHECK GIRL – COLD SMOKE

Heel vaak terugkerende muzikanten op deze recensiepagina’s zijn de uit Santa Barbara, Californië afkomstige Amerikaanse singer-songwriter Peter Gallway en zijn muzikale partner singer-songwriter Annie Gallup. Samen vormen ze al ettelijke jaren het folkduo ‘Hat Check Girl’ onder welke naam ze met de regelmaat van een klok platen op de markt brengen.

“Cold Smoke” is de titel van hun zevende album als duo en zoals op vorige platen brengen ze ook nu weer liedjes met teksten die gebaseerd zijn op allerlei historische en meer recente gebeurtenissen. Beiden spelen ook nu weer alle instrumenten in die we bij de dertien songs te horen krijgen, met uitzondering van de viool waarvoor ze de virtuoze Deirdre Wood Becher van de folkgroepen ‘Celtic Spring’ en ‘Hidden Fifth’ in de opnamestudio hebben gehaald.

Net als bij hun vorige albums werd de orkestratie bij deze liedjes ook nu weer sober en beperkt gehouden, op enkele uitzonderingen na bij de songs “Hard To Know” en bluegrassnummer “Thirteen Cents An Hour”. Maar de indringende zangstijl van Peter Gallway komt uitstekend tot zijn recht in meer somber klinkende nummers als “Enola Gay”, “Nor’easter”, “Andersonville” en “Letters”.

Van enkele door Annie Gallup gezongen nummers wordt je nu ook niet meteen supervrolijk, maar haar soms op Marianne Faithfull lijkende stem leent zich wel uitstekend tot deze stijl in liedjes als “Songbird Of Cincinnati”, “Lisa Blue” en “I Broke The Law”. Wij houden eigenlijk het meest van de liedjes die ze samen zingen. Zo staan er een paar op “Cold Smoke” met de nummers “Cobalt Blue”, “Cold Smoke Road”, “Highway Of Tears” en albumafsluiter “Sycamore Lake”.

Verwacht niets spectaculair of vernieuwend meer van ‘Hat Check Girl’ op dit zevende album “Cold Smoke”, maar zoals bij zowat alle voorgaande platen worden de kwaliteiten van Peter Gallway en Annie Gallup als singer-songwriters nog maar eens bewezen via de dertien sobere en sombere liedjes die door het duo op deze cd werden samengebracht.

(valsam)
“Peter Gallway and Annie Gallup are performing since many years as the folk duo ‘Hat Check Girl’. Now they released their seventh album ‘Cold Smoke’ on which they alternate as lead vocalist in 13 songs. Don’t expect anything spectacular or renewing from them anymore, but as in all previous records their quality as singer-songwriters is once again strongly proven.“ – www.rootstime.be

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
: HAT CHECK GIRL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Galway Bay Music
Info: Hemifran