JIM STANARD – BUCKET LIST

Er wordt ons in de media al sinds enkele jaren stellig aangeraden om een individuele ‘bucket list’ op te stellen met al de dingen die we in ons resterende leven nog zouden willen doen, alvorens vredevol en tevreden naar een volgend leven over te stappen (als dat al mocht bestaan). Ik werk nog altijd aan de mijne en er is een terechte vrees dat de realisatie ervan haast onmogelijk zal zijn.

De Amerikaanse singer-songwriter Jim Stanard uit Beaver Creek, Colorado heeft zijn wenslijstje echter al klaar, want hij bracht onlangs op latere leeftijd na een professionele carrière in de financiële en verzekeringswereld zijn debuutalbum “Bucket List” op de markt. Daarop staan elf folk- en countryliedjes die hij allemaal zelf heeft voorzien van tekst en muziek.

Deze plaat werd in eigen beheer en productie opgenomen in Nashville, Tennessee met een vaste begeleidingsgroep in de studio, bestaande uit gitarist Jon Skibic (van de formatie ‘Afghan Whigs’), bassist Kip Winger (frontman van de rockgroep ‘Winger’), pianist Mike Rojas, banjospeler Bobby Terry en drummer Scott Trammell.

Jim Stanard brengt zowel bloedernstige onderwerpen als humor met cynische ondertoon in zijn liedjes. Het eerste zit vooral verwerkt in de songs “Law Of Love”, “Dogs Of War” (zie video) , “She Wants Him To Change”, het over oorlogen handelende “Can’t Happen Here”, de breakup-song “Sparks, Nevada” en “Meant To Say” over de in het verleden nooit expliciet uitgesproken woorden tussen hem en zijn vader.

Anderzijds is het humorgedeelte te horen in de liedjes “Lobster”, “Hard To Please”, “Apex Predator” en in de afsluitende rock’n’rollsong “It’s All Turtles”, songs waarin zijn teksten herinneringen oproepen aan het soms cynisch bedoelde werk van iemand als de betreurde Warren Zevon. Het dient toch ook even vermeld te worden dat zijn stembereik niet meteen indrukwekkend is, hoewel er altijd wel juist en ‘in tune’ gezongen wordt. Maar het maken van dit album stond al die tijd wel bovenaan de “Bucket List” van Jim Stanard en die wens kan hij alvast afvinken.

(valsam)
“At the top of the ‘Bucket List’ from the American singer-songwriter Jim Stanard was his wish to someday create his own record. Finally, he made it come true with the support of his wife and a few good friends in the music industry of Nashville. With a few blood serious songs and some other cynical and humoristic tracks, his album ‘Bucket List’ is offering a broad variety of folk and country tunes.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:JIM STANARD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Manatee Records

Info: Hemifran

video