SURRENDER HILL – TORE DOWN FENCES

In de lente van 2015 verscheen het debuutalbum “Surrender Hill” van het gelijknamige man-en-vrouw-duo uit Sedona, Arizona. Wij waren meteen overtuigd dat we in de volgende jaren nog veel moois zouden gaan horen van singer-songwriters Robin Dean Salmon en zijn vrouwtje Afton Seekins. Onze voorspelling in de recensie van dat eerste album kwam al snel uit toen er in 2017 een tweede plaat van ‘Surrender Hill’ op de markt werd losgelaten in de vorm van het album “Right Here Right Now” dat eveneens op zeer goede kritieken bij ons en in de andere vakpers kon rekenen.

Aangemoedigd door al die positieve commentaren bleven beiden naarstig verder componeren aan nieuwe liedjes en dertien van die eigen composities zijn nu beland op hun derde plaat “Tore Down Fences”. Het werd alweer een mooie verzameling country- en Americanadeuntjes die muzikaal zeer knap in elkaar steken en die toelaten dat ze beiden hun vocale capaciteiten tenvolle kunnen etaleren.

Zoals hun twee eerdere albums werd ook “Tore Down Fences” in Nashville, Tennessee opgenomen met de hulp van enkele lokale topinstrumentalisten. Ze weten natuurlijk als geen ander dat je best met een sterke song begint op zo’n nieuwe plaat en dat doen ze dan ook met de door Robin Dean Salmon gezongen countryballad “If I Can’t Have You”, een potentiële klassieker in dit genre.

Gelukkig maar blijven ze op deze plaat rustig verder gaan met mooie countryballads, waarvan “Brighter Shade Of Everything”, “Time Moves On” en de over relatieproblemen handelende tearjerkers “Up In Flames”, “I Ride Alone” en “Ghosts That Fill The Room” of het nummer “Stones” en het op de video te beluisteren “Still Summer Sky” de meest specifieke exponenten zijn.

Omdat er ook wat tempowisselingen op de tracklijst van een dergelijke plaat thuishoren, brengt het echtpaar tussendoor een paar countryrockers zoals titeltrack “Tore Down Fences”, “Forever”, “Get Along”, “Misbehave” en albumafsluiter “PBR & Cigarettes”. We beseffen maar al te goed dat we in deze recensie alle songtitels hebben vernoemd, maar dat is hier geen toeval, want we zijn er niet in geslaagd om ook maar één wat minder sterk nummer op deze alweer prachtige derde plaat van ‘Surrender Hill’ te vinden.

(valsam)
“In our review of the third album ‘Tore Down Fences’ of the American couple ‘Surrender Hill’ we had to mention the title of every single track, just because it was impossible to find just one less great song. It is absolutely wonderful what Robin Dean Salmon and his lovely wife Afton Seekins have been realizing on this recently releases record.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding
:SURRENDER HILL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: Blue Betty Records
Info: Hemifran

video