THE ALABAMA LOVESNAKES - III

Het derde album van het Zweedse trio The Alabama Lovesnakes heeft Led Zeppelin-gewijs “III” als titel meegekregen. De heren Claes Nilsson (zang, gitaar), Fredrik Nilsson (bas) en Henrik Gillgren (drums). De eerst genoemde is tevens de auteur van de tien originele songs die we te horen krijgen.

Een hoofdrol is weggelegd voor het vurige, glansrijke gitaarspel van Claes waarbij we meer dan eens aan de betreurde Stevie Ray Vaughan moeten denken en laat ons duidelijk wezen dat dit een compliment van jewelste is!

Desondanks zou het niet ernstig zijn om enkel richting frontman het wierookvat te zwaaien. Het is maar door de stevige fundering van de ritmesectie dat de man zo probleemloos kan uithalen. En wordt serieus van jetje gegeven op deze release ! Dat is misschien tegelijk het enige minpuntje dat we zouden kunnen aanhalen en dat we trouwens ook als enige opmerking noteerden op ons blad.

Het gaspedaal wordt wel heel stevig ingedrukt en pas op het afsluitende “Baby Is Gone” , een heerlijke slower, wordt de handrem opgetrokken. Misschien hadden er wat meer van dergelijke adempauzes dit album mogen verluchten. Maar dit doet niks af aan het niveau van negen andere rechttoe, rechtaan bluesrocknummers, want gewoontegetrouw werd er alweer aandacht geschonken aan variatie en tekstgeschrijf en dat is wel iets dat bij meerdere groepen met deze harde sound wil ontberen.

Stevig, vlammend en snel uithalen zijn de handelskenmerken maar, zoals gesteld, resulteert dit gelukkig niet in monotoon beukend geweld. Een fijn voorbeeld hiervan is het met boogie gekruide , zompige “Train, Take My Pain Away”, één van onze favorietjes op deze release.

Bij The Alabama Lovesnakes weet je waar je je mag aan verwachten: harde Bluesrock van het betere niveau! De fans van dit genre muziek mogen dit album blindelings aanschaffen.

Luc Meert


Artiest info
Website  
 

CD Baby

Label: On The Hill Recordings

video