BRIAN LARNEY – WHITE

De Amerikaanse popzanger en songschrijver Brian Larney stamt uit Bridgeport, Connecticut. Hij werkt aan een solocarrière als muzikant, maar hij blijft daarnaast ook de leadzanger van de groep ‘Brian Larney And The Town Hall’ waarmee hij allerlei muziekgenres exploreert, gaande van powerpop over postpunk tot Americana en akoestische folk. Bovenop al deze activiteiten maakt hij ook nog deel uit van de post-Americanaformatie ‘Lines West’ uit Connecticut.

Hij heeft in zijn jaren als muzikant al vier soloalbums op zijn conto bijgeschreven en het hier wat nader geëxploreerde album “White” is daarbij plaat nummer vier. Negen eigen composities van Brian Larney staan er op dit vrolijk klinkende album, stuk voor stuk catchy popliedjes met leuke riffs en heel sterk gezongen songteksten.

Het begint allemaal heel uptempo en opgewekt met de aanstekelijke popsong “Bad Things”, waarna één van onze favoriete tracks aan de beurt is met het melodieuze “Enchanted By The Moon” dat bij ons herinneringen oproept aan de vlot meezingbare radiohits van de jaren ’60. Dat overkomt ons wat later nog eens bij het horen van de Beatlesque songs “My Hands Are Tied” en “Even Though”.

Maar de in de vakpers regelmatig opduikende vergelijkingen van zijn werk met de stijl die gebracht wordt door hedendaagse artiesten als Jason Isbell en ‘The Decemberists’ zijn eveneens volkomen terecht. Zelfs de hitgevoelige sound van Neil Finn en ‘Crowded House’ lijkt heel nabij te zijn in de songs “A Beautiful Way” en “The Devil And I”.

Als er maar negen liedjes op een plaat staan, dan betekent dit dat je al (te) snel aan het einde van een album bent toegekomen. Maar hier is dat geen erg, want het laatste liedje is het op de video te beluisteren nummer “The Crossing”, eveneens de allereerste single die uit de cd “White” werd getrokken. De nostalgische klanken die Brian Larney in zijn liedjes brengt, doen ons met gepaste weemoed terugdenken aan vervlogen tijden uit onze jeugd toen alles nog zo zorgeloos leek te zijn.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Nunya Records

video